Gerucht: LG G6 Pro en LG G6 Plus in aantocht

Gerucht: LG G6 Pro en LG G6 Plus in aantocht

Na de LG G6 zou de Zuid-Koreaanse smartphonemaker plannen hebben om haar collectie verder uit te breiden. Het gerucht gaat dat LG nog voor het einde van de maand twee nieuwe vlaggenschepen aan haar assortiment wil toevoegen: de LG G6 Pro en LG G6 Plus.

Dat schrijft de Koreaanse krant ETnews. Hoe de krant aan haar informatie komt is niet bekend: er wordt in het stuk nergens melding gemaakt dat een hooggeplaatste medewerker of anonieme bron het nieuws bevestigt tegenover de krant. Alle reden dus om het nieuws met een korreltje zout te nemen.

De LG G5 was geen commercieel succesverhaal doordat het bedrijf te veel de nadruk legde op het modulaire design van het toestel. Zodoende vergat LG te zeggen dat het ook zonder deze accessoires een goed toestel is. Dat is althans het officiële verhaal dat we eind vorig jaar van de fabrikant te horen kregen. Een nieuwe werkgroep werd in het leven geroepen om strategieën te bedenken zodat toekomstige vlaggenschepen een betere start zouden krijgen.

De LG G6 is de vuurproef van deze werkgroep. Het vlaggenschip werd eind februari groots gepresenteerd op het Mobile World Congress (MWC). Tijdens de presentatie stonden LG en experts uit het veld uitgebreid stil bij onder meer het scherm, de camera en het design. Vol enthousiasme vertelden zij wat het vlaggenschip volgens hen zo fantastisch maakt.

LG G6 Pro en LG G6 Plus

De Koreaanse krant ETnews meldt dat LG op het punt staat om nog twee afgeleide producten van de LG G6 te lanceren. Het gaat naar verluidt om de LG G6 Pro en LG G6 Plus. De namen doen vermoeden dat het een grote stap voorwaarts is ten opzichte van het basismodel, maar niets is minder waar. Reken dus niet op een vlaggenschip met Qualcomm Snapdragon 835 processor in plaats van Snapdragon 821. De LG G6 Pro krijgt slechts de helft van de opslagcapaciteit van de reguliere LG G6, oftewel 32 GB in plaats van 64 GB. Dit instapmodel is naar verluidt dan ook een stuk goedkoper dan de LG G6 bij lancering, namelijk omgerekend zo’n 630 euro in plaats van 749 euro.

De LG G6 Plus komt daarentegen met twee keer zo veel opslagruimte: 128 GB. Dat is niet het enige verschil. Verder zou het vlaggenschip draadloos opladen ondersteunen. Deze feature is niet beschikbaar voor de originele LG G6. Hij is dan ook enkele tientjes duurder. Volgens ETnews krijgt de LG G6 Plus een prijskaartje van 799 euro. Alle andere specificaties zijn identiek, zowel van de LG G6 Pro als de LG G6 Plus.

Als deze geruchten kloppen, zou LG voor de tweede keer in haar geschiedenis meerdere nieuwe high-end vlaggenschepen in de G-reeks in een jaar tijd lanceren. Na de mislukking van de LG G5 lanceerde de fabrikant enkele maanden later de LG G5 SE. Deze ‘Special Edition’ was feitelijk een budgetvariant van het eerder gepresenteerde vlaggenschip. Zo heeft het toestel een processor met minder rekenkracht en minder werkgeheugen. Zoals het er nu naar uitziet gaat LG hetzelfde doen met haar nieuwste vlaggenschip.

Als we de Koreaanse krant mogen geloven, worden de LG G6 Pro en LG G6 Plus deze maand nog gelanceerd. In thuisland Zuid-Korea welteverstaan. Europa en andere markten zijn later dit jaar aan de beurt.

Reactie LG

Onze collega’s van Android Authority namen contact op met LG om te informeren of de berichten correct waren. Ken Hong, de topman op de communicatieafdeling van LG, gaf een nogal cryptische reactie. Hij zei het volgende:

“We kunnen bevestigen noch ontkennen wat we nu nog niet hebben aangekondigd. Wat ik wel kan zeggen is dat we zeker geïnteresseerd zijn om onze collectie uit te breiden door meer opties voor klanten te bieden die andere features zoeken in een smartphone.”

 

Wie van jullie zou interesse hebben in de LG G6 Pro of LG G6 Plus?

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones