15 augustus 2013 door in Google en LG.

lg-nexusHet najaar van 2013 voorspelt veel nieuwe smartphones. Onlangs heeft LG nog de nieuwe G2 aangekondigd en voor het eind van dit jaar verwachten we ook een nieuwe Nexus smartphone. De Nexus 4 was vorig jaar van LG en de geruchten gaan dat LG dit jaar opnieuw met Google samenwerkt aan de nieuwe Nexus 5. Er is nog weinig over dit nieuwe toestel bekend, maar we vertellen alvast wat je kan verwachten.

De nieuwe LG Nexus

De samenwerking met Google en LG is vorig jaar erg goed bevallen. De Nexus 4 is nog altijd een populair toestel en dit heeft vooral te maken met de gunstige prijs en de kale versie van het besturingssysteem Android dat erop is geïnstalleerd. De fabrikanten die smartphones ontwikkelen met Android hebben de gewoonte om hun eigen “personal flavor” over het besturingssysteem heen te installeren. Dit kan het voor de gebruiker interessant maken, maar vaak zijn dit apps waar je niet direct op zit te wachten. Het nadeel van deze uitbreidingen is vaak dat de voorgeïnstalleerde apps niet te verwijderen zijn.

Een Google Nexus smartphone heeft een kale versie van Android. Hierdoor worden er geen extra apps van de fabrikant aan toegevoegd en wordt het ook niet in een nieuw jasje gestoken. Je krijgt het besturingssysteem Android zoals Google dit dus had bedoelt. Een groot voordeel hiervan is dat er minder geheugen wordt gebruikt en je toestel sneller laadt.

Specificaties van de LG Nexus 5

Helaas is er nog niet veel te vertellen over de specificaties omdat dit toestel nog niet officieel is aangekondigd. We kunnen voorlopig dus alleen nog maar uit gaan van geruchten. De geruchten zijn dat LG ervoor gekozen heeft om kosten te besparen en daardoor gebruik maakt van een goedkopere processor dan de onlangs aangekondigde LG G2. De nieuwe Nexus 5 krijgt hetzelfde full-hd scherm als de G2. Net als de Nexus 4 zal er voor dit toestel een 8 GB en 16 GB versie beschikbaar zijn.

Beschikbaarheid

We verwachten dat LG nog dit najaar de Nexus 5 zal aankondigen. Dit ligt in lijn met de aankondiging van de eerdere modellen uit de Nexus-serie. Naar alle waarschijnlijkheid zal het toestel in oktober worden aangekondigd en rond december in de Nederlandse winkels leverbaar zijn. De Nexus 5 zal dezelfde prijs krijgen als de LG Nexus 4 en ongeveer 350 euro gaan kosten.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones