Gerucht: LG onthult toch vlaggenschip op MWC

Gerucht: LG onthult toch vlaggenschip op MWC

LG staat op het punt om een nieuw vlaggenschip te presenteren. En dan doelen we niet op de LG G7. Anonieme, maar welingelichte bronnen melden tegenover de Koreaanse techsite ETnews dat de Zuid-Koreaanse smartphonemaker eind deze maand de LG V30s onthult in Barcelona. Benieuwd naar wat de verschillen zijn met zijn voorganger? Lees dan snel verder.

Nog even en het Mobile World Congress (MWC) gaat van start. LG is één van de aanwezigen op Europa’s grootste smartphonebeurs. Als we de laatste berichten mogen geloven krijgen we één of meerdere nieuwe toestellen te zien, maar niet de veelbesproken LG G7. Anonieme bronnen meldden eerder tegenover Android Headlines dat LG “iets” voor ons in petto heeft, maar in ieder geval niet de LG G7. Wat dan wel? Daar hadden de aangehaalde bronnen geen antwoord op.

Afgelopen weekend dook het verhaal op dat LG mogelijk toch een vlaggenschip uit de doeken doet in Barcelona. Deze luistert naar de naam LG V30s. Ingewijden vertellen tegenover ETnews dat de variant op de LG V30 in de Spaanse wereldstad wordt gepresenteerd. Tevens kennen ze het antwoord op de vraag wat de verschillen tussen de originele LG V30 en zijn opvolger, de LG V30s.

Over de LG V30s

Om te beginnen heeft de LG V30s vier keer zo veel intern geheugen als het ‘instapmodel’. Dat betekent dat je geen 64 GB, maar 256 GB aan opslagcapaciteit krijgt. Geheugenuitbreiding is dus niet nodig als je zo veel opslagruimte krijgt. Daarnaast heeft de Koreaanse smartphonefabrikant het toestel een nieuwe feature gegeven: LG Lens. Dat betekent dat de camera voortaan van kunstmatige intelligentie is voorzien. Volgens de anonieme bronnen die ETnews citeert lijkt deze qua functionaliteit op Samsungs slimme camera Bixby Vision. Zo kun je er volgens hen tekstfragmenten mee vertalen, informatie opzoeken over locaties, toeristische trekpleisters en andere voorwerpen in je omgeving, en kun je er mee shoppen. Voor dat laatste hoef je alleen maar het betreffende object te fotograferen en dan verschijnen er diverse webshops in beeld waar je het product kunt aanschaffen. Vermoedelijk werkt deze feature alleen in bepaalde regio’s.

Of er nog meer verschillen zijn tussen de LG V30 en LG V30s zeggen de aangehaalde bronnen niet. Vermoedelijk zijn de overige specificaties identiek aan het vlaggenschip dat sinds december vorig jaar verkrijgbaar is in ons land. Dat betekent onder meer dat je een 6 inch FullVision Display met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels en 18:9 beeldverhouding krijgt. Daaronder treffen we de Qualcomm Snapdragon 835 met Adreno 540 GPU en 4 GB werkgeheugen krijgt. Achterop vinden we vermoedelijk dezelfde 16 en 13 megapixelcamera met f/1.6 diafragma en Crystal Clear Lens. Naast LG Graphy -waarmee je alleen een fotoprofiel hoeft te kiezen om professioneel ogende foto’s te maken- kunnen we dus ook LG Lens verwachten. De batterij heeft een vermogen van 3300 mAh en is snel en vlot opgeladen dankzij de combinatie van Quick Charge 3.0 en USB-C aansluiting. Grootste keerzijde van LG’s vlaggenschip is dat hij met Android 7.1 Nougat wordt geleverd. Tot op heden is Android 8.0 Oreo nog altijd niet beschikbaar in ons land, maar vermoedelijk duurt dat niet lang meer. LG is inmiddels begonnen met de wereldwijde uitrol van de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Tot slot melden de bronnen tegenover ETnews dat de LG V30s net iets meer dan 1 miljoen Koreaanse won kost. Als je dat omrekent naar euro’s is dat zo’n 750 euro. Dat zou betekenen dat de LG V30s een stuk goedkoper is dan zijn voorganger. De LG V30 kostte bij lancering nog 899 euro. Als je goed zoekt op internet kun je hem inmiddels in huis halen voor zo’n 750 euro. Een woordvoerder van de fabrikant laat tegenover de techsite weten dat LG haar best doet om “nieuwe producten te lanceren die de behoefte van onze klanten weerspiegelen”. Of de LG V30s daarbij hoort kon hij uiteraard niet zeggen. Het toestel is naar verluidt vanaf 9 maart verkrijgbaar in thuisland Zuid-Korea.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones