Gerucht: Microsoft komt met HoloPhone

Binnenkort gaat in Barcelona de veelbesproken Mobile World Congress van start. Een jaarlijks terugkomend spektakel waarin alle fabrikanten hun beste smartphones voor het komend jaar presenteren. Naast de Samsung Galaxy S6 die we dit jaar verwachten, hebben we ook geruchten gehoord over een mogelijke nieuwe smartphone van Microsoft met ditmaal een zeer toffe en vernieuwende Hologram functie. Wat kunnen we van dit toestel verwachten? En kloppen deze geruchten?

Microsoft HoloLens

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEerder deze maand kondigde Microsoft de HoloLens aan. Dit is een bril die gebruikt kan worden om objecten uit te beelden en op de muur of een ander object te projecteren. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een tv scherm levensgroot te projecteren op een muur en producten te projecteren die levensecht lijken. En daar houdt het niet op!

Na HoloLens, nu ook de HoloPhone van Microsoft

Het nadeel van de HoloLens is dat je als gebruiker altijd een bril moet dragen en dat maakt het al snel een stuk minder aantrekkelijk. Het is niet gezellig om met zo’n grote bril in huis rond te lopen of naast elkaar op de bank te zitten en dat is ook meteen de reden dat het kijken van 3D films in je woonkamer nog altijd zijn piek niet heeft bereikt. 3D – en dat geldt dus ook voor de hologramfuncties van Microsoft – wordt volgens ons pas interessant als dit zonder bril op gebruikt kan worden.

Volgens een anonieme tipgever kondigt Microsoft in maart tijdens de MWC 2015 de toekomst op het gebied van smartphones aan, namelijk de Microsoft HoloPhone. Deze smartphone maakt het mogelijk om je scherm op ieder gewenst object te projecteren zodat je apps en games buiten het scherm kunt spelen. En dat zonder gebruik van een bril. Een hologram functie brengt smartphones in een geheel nieuwe dimensie. Door te kunnen projecteren zijn er eindeloze mogelijkheden, natuurlijk ook voor jou als gebruiker, maar wat dacht je van de nieuwe mogelijkheden die er gaan komen voor ontwikkelaars van applicaties en games.

holophone
De foto hierboven geeft een beeld van de mogelijkheden. Er bestaat helaas nog geen officieel beeldmateriaal.

Microsoft Lumia en Microsoft Holo

Zoals bekend heeft Microsoft Nokia overgenomen en zitten we al even te wachten op nieuwe Lumia smartphones. Eerder dit jaar lieten we in een nieuwsbericht weten dat Microsoft voorlopig geen nieuwe Lumia smartphones – en al helemaal geen nieuwe high-end modellen – op de markt zal brengen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het in dit geval dan ook niet om een Microsoft toestel uit de Lumia serie, maar wordt het een geheel nieuwe serie smartphones van Microsoft. Of HoloPhone de daadwerkelijke naam gaat worden van de generatie is nog onbekend. Er gaan geruchten dat Holo een nieuw label wordt van Microsoft waaronder ze o.a. de nieuwe generatie smartphones (HoloPhone) en wearables (HoloLens) gaan onderbrengen. In elk geval klinkt het al prima in de oren: Microsoft Holo! En het is weer eens wat anders dan #yolo.

Browser Windows 10 aangepast voor HoloPhone

microsoftZoals je waarschijnlijk al weet komt binnenkort een nieuwe versie van Windows op de markt met de naam Windows 10. Met Windows 10 wilt Microsoft een besturingssysteem op de markt brengen die geschikt is voor ieder apparaat, of het nu een tablet, smartphone, laptop of desktop is. Hierdoor verdwijnt Windows Phone. Geruchten op betrouwbare websites meldde eerder al dat Microsoft bezig zou zijn met een geheel nieuwe browser. Dus geen opvolger van Internet Explorer maar een geheel nieuwe browser die ook beter is ingericht op de nieuwe hologram-functie van Microsoft.

Specificaties HoloPhone

hologramsDaadwerkelijke specificaties van deze nieuwe smartphone hebben we nog niet mogen ontvangen. Wel hebben we vernomen dat de specificaties niet bijzonder high-end zijn. De grootste vernieuwing zal hem in de schermtechniek zitten. Daarnaast zal het naar verwachting mogelijk zijn om je scherm op andere objecten te projecteren. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om je toetsenbord op een tafel of ander voorwerp te projecteren. We hopen binnenkort tijdens de MWC meer informatie over dit nieuwe toestel te kunnen geven.

Is dit de toekomst van mobiele technologie?

Is dit fictie of realiteit? Science Fiction films waar we vroeger graag naar keken komen steeds dichterbij de werkelijkheid. 2015 gaat volgens velen het jaar van de techniek worden. Gaat de HoloPhone daar een grote rol in spelen? Wat vind jij er van? De nabije toekomst zal het ons leren!

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones