Gerucht: Motorola Moto X4 is waterdicht

Gerucht: Motorola Moto X4 is waterdicht

De Motorola Moto X4 krijgt een metalen behuizing, dual-camerasysteem en is IP68 gecertificeerd. Deze en nog meer details zijn door Evan Blass uit de doeken gedaan.

Inmiddels speculeren we al enkele weken over de Motorola Moto X4. Enige tijd geleden ging het gerucht de ronde dat deze middenklasser op vrijdag 30 juni gepresenteerd zou worden. Zoals we allemaal weten was dat niet het geval. Volgens de laatste berichten moeten we tot het vierde kwartaal wachten voordat we hem daadwerkelijk te zien krijgen. Een anonieme, maar welingelichte bron over Motorola’s plannen bevestigt tegenover Blass dat het toestel nog vóór de feestdagen in de winkels ligt.

Dat is niet alles wat de persoon in kwestie tegenover de beroepslekker meldt: hij doet ook een boekje open over de specificaties. Volgens hem melden diverse media een hoop onzin over de componenten die we onder de motorkap aantreffen. Hoogste tijd dus om alles recht te zetten.

Specificaties Motorola Moto X4

De Motorola Moto X4 heeft een body dat gemaakt is van aluminium. Een dergelijke feature troffen we enkele jaren geleden alleen aan bij de duurdere vlaggenschepen. Tegenwoordig zijn er meer dan genoeg mid-range telefoons verkrijgbaar die een metalen behuizing hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Motorola Moto G5 Plus en de Honor 6X. Dat is niet de enige troefkaart van het design van de Moto X4: hij is IP68 gecertificeerd. Dat houdt in dat stof en water niet de behuizing kunnen binnendringen. Bovendien kun je het toestel volledig onder water dompelen: maximaal een half uur bij een diepte van 1,50 meter.

In de behuizing is een 5,2 inch groot LCD-display verwerkt met Full HD-resolutie, oftewel 1920 bij 1080 pixels. Eerder hoorden we nog geruchten over een Qualcomm Snapdragon 660 processor, maar daar blijkt niets van te kloppen. Volgens Blass wordt de Moto X4 aangestuurd door de Snapdragon 630. Deze chipset werd begin mei gepresenteerd, samen met de zojuist genoemde Snapdragon 660. De eerste is een octa-core processor die kloksnelheden tot 2,2 GHz haalt. Volgens Blass draaien alle acht kernen op deze snelheid. Daarnaast treffen we volgens de beroepslekker 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen aan onder de kap. De opslagcapaciteit kun je met microSD-kaart uitbreiden tot 256 GB.

Achterop treffen we straks een dual-camerasysteem. Volgens Blass hebben de camera’s een resolutie van 8 en 12 megapixels. Verdere details over de lenzen zijn op dit moment niet bekend. Voorop heeft Motorola naar verluidt een 16 megapixelcamera geplaatst om selfies mee te schieten. De batterij heeft een vermogen van 3000 mAh en zou zonder problemen de hele dag meegaan op een lading. Verder heeft de fabrikant voorop een vingerafdrukscanner verwerkt in de Home-knop. Deze kan met veeggebaren overweg die de capacitieve functieknoppen kunnen vervangen. Tot slot wordt het toestel geleverd met de nieuwste Android-versie, namelijk Android 7.1 Nougat.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones