Gerucht: Nokia 8 Pro verschijnt in derde kwartaal

Gerucht: Nokia 8 Pro verschijnt in derde kwartaal

We zullen nog even op de Nokia 8 Pro moeten wachten. Anonieme bronnen vertellen tegenover NokiaPowerUser dat het vlaggenschip niet volgende week in Barcelona wordt gepresenteerd, maar later in het jaar. In augustus of september om precies te zijn.

Nokia is volgende week één van de aanwezigen op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Naast de Europese lancering van de Nokia 6 (2018) en Nokia 7 verwachten dan ook een aantal nieuwe toestellen te zien. Zo gaan er de laatste tijd veel geruchten de ronde over de Nokia 1, Nokia 4, Nokia 7 Plus en Nokia 8 Sirocco, ook wel beter bekend als de Nokia 9.

Dit weten we over de Nokia 8 Pro

Tevens hebben we het een en ander gehoord over de Nokia 10. Anonieme bronnen melden aan NokiaPowerUser dat dit niet de naam is van het vlaggenschip. Volgens hen vinden we het toestel straks onder de naam Nokia 8 Pro in de schappen. Ze claimen dat het één-en-hetzelfde toestel is, maar dan anders verpakt.

Jammer genoeg weten we nog maar vrij weinig over het vlaggenschip. De bronnen die de techsite aanhaalt voegen jammer genoeg maar weinig nieuwe informatie toe. Voorlopig moeten we dus genoegen nemen met oude geruchten. Volgens het geruchtencircuit is de Nokia 8 Pro een vlaggenschip die wordt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 845, een octa-core processor die duizelingwekkende kloksnelheden tot 2,8 GHz weet te halen. Dat is nog sneller dan de gemiddelde huis-tuin-en-keukencomputer. Vermoedelijk wordt de CPU aangevuld met 4 GB of 6 GB RAM en 64 GB intern geheugen.

Een opvallende feature vinden we aan de achterkant. De Nokia 8 Pro zou beschikken over een penta-lens cameramodule. Dat zijn maar liefst vijf verschillende lenzen. Deze kunnen naar verluidt roteren om tussen de verschillende camera’s te schakelen. De lenzen zijn afkomstig dan niemand minder dan Carl Zeiss, de Duitse lenzenmaker waar Nokia een lange en goede relatie mee heeft opgebouwd in het afgelopen decennium. Verder hebben we geluiden gehoord over een edge-to-edge display met 18:9 verhouding en een glazen behuizing. We gaan er blind van uit dat hij op de nieuwste Android-versie draait, Android Oreo. Of misschien zelfs wel Android P tegen die tijd, maar die kans is behoorlijk klein.

Lancering

Zoals je ziet zijn de hoeveelheid details over de Nokia 8 pro schaars op dit moment. Maar daar kan nog van alles aan veranderen de komende maanden. De eerder genoemde bronnen van NokiaPowerUser zeggen dat het vlaggenschip pas in het derde kwartaal wordt gelanceerd. Volgens hen ligt hij dan eind augustus of begin september bij ons in de schappen. ‘Bij ons’ moet je ruim interpreteren: daarmee bedoelen we in Europa. Of de Nokia 8 Pro -of hoe hij straks ook gaat heten- daadwerkelijk naar ons land komt, moeten we nog even afwachten. We verwachten dat er de komende maanden nog meer dan genoeg informatie naar boven komt over het vlaggenschip.

Zondag 25 februari is de persconferentie van Nokia.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding