Gerucht: ‘Nokia 9 komt in augustus uit’

Gerucht: ‘Nokia 9 komt in augustus uit’

Nieuwe informatie rondom het nieuwe Nokia vlaggenschip! Een anonieme, doch betrouwbare bron geeft aan dat het toestel een echte krachtpatser zal worden welke zich kan meten met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8. Benieuwd naar de specificaties, prijs en datum van uitkomst? Lees dan snel verder.

Gerucht

Het is enkel nog een gerucht, maar niet een onwaarschijnlijke. De website NokiaPowerUser meldt vandaag dat een anonieme bron heeft doorgegeven dat Nokia bezig is met een nieuw vlaggenschip, die de naam Nokia 9 zal gaan dragen. Het is overigens niet zomaar een anonieme bron. Dezelfde bron voorspelde namelijk eerder al dat Nokia bezig was met de Nokia 5 en Nokia 6 en wist hierbij zelfs de volledige specificatielijst te vermelden. De bron dient dus zeker serieus genomen te worden. Wat leert het bericht ons? Onder meer de specificaties, prijs en datum van verschijnen.

Specificaties Nokia 9

Het toestel zal vermoedelijk een 5.5 inch beeldschermdiagonaal hebben met QHD OLED-display. De resolutie laat nog even op zich wachten. Onder de motorkap bevindt zich een Snapdragon 835 chipset welke bijvoorbeeld ook te vinden is in de Amerikaanse versie van de Samsung Galaxy S8 en bekend staat als een echte krachtpatser. Verder zit er een Adreno 540 GPU in het toestel en zal er maar liefst 6GB aan werkgeheugen beschikbaar zijn. Even ter referentie: dit is meer dan menig laptop. Vermoedelijk zal het toestel met twee formaten qua interne opslag geleverd worden: de keuze is tussen 64GB of 128GB.

Foto’s maak je aan de achterkant met behulp van een 22 megapixelcamera. Deze zal geproduceerd worden door het beroemde Carl-Zeiss, welke bekend staat om zijn superieure lenzen. Aan de voorkant zit een 12 megapixelcamera voor de selfies. Ook qua batterij niets te klagen met de maar liefst 3800 mAh aanwezige capaciteit. Verder beschikt het toestel over leuke functionaliteiten zoals waterdichtheid, iris-scanner en natuurlijk vingerafdrukscanner. Ook zal het toestel beschikken over Quick Charge techniek en tot slot zal hij draaien op Android 7.1.2 Nougat. Qua specificaties dus een echte krachtpatser, maar hoeveel moet dat kosten?

Prijs en beschikbaarheid

Volgens de bron gaat het toestel zo’n 749 euro kosten. Dit bedrag lijkt aannemelijk, afgaande op de specificaties. Het toestel is ongeveer vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S8, terwijl die toch voor ruim honderd euro meer de markt op komt. Qua beschikbaarheid wordt eind juli, of begin augustus genoemd. Er zou namelijk wederom een probleem zijn met de beschikbaarheid van voldoende chipsets, een probleem waar meer fabrikanten last van hebben.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (2)
Hans schreef op 31 augustus 2017 om 03:15

Wanneer komt nou nokia 9?

Michel van 't Klaphek schreef op 31 augustus 2017 om 14:07

Goedendag Hans,

Dat is nog niet duidelijk. Het gaat om een gerucht. Wellicht dat er wat bekend wordt op de IFA-beurs die momenteel in Berlijn plaatsvindt!

Groetjes, Michel

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones