Gerucht: Nokia 9 krijgt groter scherm dan Nokia 8

Gerucht: Nokia 9 krijgt groter scherm dan Nokia 8

De Nokia 8 is nog maar net uit de doeken gedaan of er wordt al gesproken over diens opvolger. De Nokia 9 wordt wederom een vlaggenschip met high-end specificaties, maar krijgt een groter scherm. Tevens belooft het de eerste smartphone van de Finnen te worden waarvan het display bijna heel de voorzijde bedekt.

Dat bevestigt een vertegenwoordiger van HMD Global Communication desgevraagd tegenover de Russische techsite 4PDA, zo meldt NokiaPowerUser.

Na maanden van speculeren werd afgelopen woensdag dan eindelijk de Nokia 8 gepresenteerd. Het is het eerste high-end vlaggenschip van Nokia en HMD Global. Het LCD-display heeft een beelddiagonaal van 5,3 inch, komt met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en beschermt het scherm tegen krassen dankzij Corning Gorilla Glass 5. Onder de motorkap treffen we de Qualcomm Snapdragon 835, Adreno 540 GPU en 4 GB RAM. De opslagcapaciteit bedraagt 64 GB, maar kun je uitbreiden tot 256 GB.

De Finnen hebben veel aandacht geschonken aan het camerasysteem. De dual-camera’s zijn uitgerust met lenzen van Carl Zeiss, maar ook optische beeldstabilisatie, Phase Detection Autofocus en dubbele LED-flitser. Net als de camera’s aan de achterkant heeft de selfiecamera een resolutie van 13 megapixels en PDAF. Met de Nokia 8 kun je met de voorste en achterste camera tegelijkertijd een foto nemen of video opnemen. Deze feature hebben Nokia en HMD Global omgedoopt tot bothie en is speciaal voor content creators bedacht. Verder is de Nokia 8 IP54 gecertificeerd, beschikt hij over een 3090 mAh batterij en draait hij direct op Android 7.1.1 Nougat.

Over de Nokia 9

Kortom, de Nokia 8 is een vlaggenschip waar de Finnen terecht heel trots op mogen zijn. Zijn opvolger, de Nokia 9, belooft er nog een schepje bovenop te doen. We weten nog maar weinig over het vlaggenschip. Neil Broadley, de global marketing manager van HMD Global, bevestigt tegenover de Russische techsite 4PDA dat het vlaggenschip een groter scherm krijgt het 5,3 inch display van de Nokia 8. Op deze manier wil zijn bedrijf ‘tegemoet komen aan de behoeftes van werkelijk alle gebruikers’.

We know, het is vaag en nietszeggend tegelijkertijd, maar ook een indicatie welke koers Nokia en HMD Global inslaan. Het ziet er naar uit dat de Finse bedrijven meer heil zien in telefoons met phabletformaat. De grootste telefoon uit het assortiment van Nokia en HMD Global is momenteel de Nokia 6. Deze heeft een 5,5 inch groot LCD-display. De Nokia 8 komt zoals gezegd niet verder dan 5,3 inch. De mededeling van de marketing manager geeft ruchtbaarheid aan de geruchten dat de Nokia 9 een 5,7 inch groot scherm krijgt.

Dat is niet het enige nieuwe kenmerk van het nog te verschijnen vlaggenschip. Als we NokiaPowerUser mogen geloven hebben Nokia en HMD Global plannen om een edge-to-edge display in de Nokia 9 te verwerken. Deze bedekt nagenoeg heel de voorzijde. Daarmee gaat dit toestel rechtstreeks de concurrentie aan met de Samsung Galaxy S8 en LG G6. Uit een schets blijkt dat de vingerafdrukscanner, die we nu aan de voorkant vinden, straks verdwijnt. Op de achterkant is hij nergens te bekennen, of het moet de ovaalvormige knop onder de camera zijn. Wellicht hebben de Finnen andere plannen: misschien krijgt het aanstaande vlaggenschip wil een irisscanner of gezichtsherkenningstechnologie.

Nokia 9 schets NokiaPowerUser

Verder hebben we gehoord dat de Nokia 9 mogelijk 6 GB of 8 GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 128 GB krijgt. Ook zou hij volledig stof- en waterdicht zijn doordat hij IP68 gecertificeerd is. De Nokia 8 komt momenteel niet verder dan een IP54 certificering. Dat betekent dat het vlaggenschip spatwaterdicht is. Als we meer horen over de Nokia 9 lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones