8 oktober 2013 door in Algemeen.

mMogelijk heb je weleens van het merk Oppo gehoord of heb je het ergens voorbij zien komen. Oppo is een Chinese fabrikant en ontwikkelt onder andere smartphones. Oppo telefoons krijgen in de nabije toekomst een speciale Mems camera. Wil je weten wat hier zo bijzonder aan is?

Supersnelle Mems-camera

Je kent het vast wel. Een zogenaamd “Kodak moment” doet zich voor. Je pakt je smartphone om snel een foto te kunnen maken, maar helaas! Net te laat. Het scherpstellen duurt te lang en het beeld is inmiddels veranderd. De meeste smartphones, behalve bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S4 Zoom, zijn geen ware vervangers voor een echte camera. Het merk Oppo gaat hier mogelijk verandering in brengen.

In de nabije toekomst worden de nieuwe smartphones van Oppo mogelijk voorzien van een zogenaamde Mems camera. Mems staat voor “Micro-electromechanical system”. Het komt erop neer dat zo’n speciale camera 7 keer sneller kan scherpstellen dan de gemiddelde camera op smartphones van dit moment. Ook is de Mems camera minder groot, lichter en verbruikt hij minder energie. Dit zorgt ervoor dat je accu langer mee gaat en je toestel minder zwaar hoeft te zijn.

Met de Mems camera is het mogelijk om zeer snel foto’s achter elkaar te maken.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones