Gerucht: Samsung Galaxy S8 Active binnenkort gepresenteerd

Gerucht: Samsung Galaxy S8 Active binnenkort gepresenteerd

De Samsung Galaxy S8 Active gaat volgens de laatste geruchten binnenkort gepresenteerd worden. Of het toestel hierbij ook bij ons in Nederland uitkomt, is nog maar de vraag.

Het barst de afgelopen weken van de geruchten rondom de Samsung Galaxy S8 Active. Samsung maakt altijd een weerbare en robuuste versie van diens nieuwe vlaggenschip. De verwachting is dat dit rondom de Samsung Galaxy S8 niet anders zal zijn. Normaliter worden Active-toestellen rond juni gepresenteerd. Dit was bij alle voorgangers het geval: zowel bij de S5, S6 als S7 Active. Bij veel mensen zullen deze toestellen echter geen belletje doen rinkelen aangezien enkel de S5 Active in ons land verscheen. Aangezien het inmiddels alweer juli is lijkt het erop dat Samsung enigszins achter op schema loopt.

Geruchtencircuit op volle toeren

Volgens een recent verschenen uit Zuid-Korea, de thuismarkt van Samsung, zal de Samsung Galaxy S8 Active echter binnen nu en twee weken gepresenteerd gaan worden. Ook valt in het desbetreffende artikel te lezen wat de vermoedelijke specificaties van het toestel zullen zijn. Indien je deze specificaties combineert met de tekeningen die zijn ingeleverd bij de FCC – de Amerikaanse telecomwaakhond – kun je een aardig beeld van het toestel schetsen. Uiteraard zijn dit allemaal geruchten en valt het waarheidsgehalte te betwijfelen.

Achterkant van de Samsung Galaxy S8 Active, zoals te zien in een aanvraag bij de FCC.

Samsung Galaxy S8 Active specificaties

Er wordt algemeen aangenomen dat het toestel qua specificaties behoorlijk op het basismodel zal lijken. Dit houdt in dat het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 835 processor in de Amerikaanse markt, en door een Exynos 8895 variant in Europa. Hierbij gaan we er echter wel vanuit dat het toestel ook in Europa zal verschijnen, dit is echter allesbehalve zeker. Samsung heeft met de Xcover 4 immers al een stoere telefoon uitgebracht in Europa. Verder wordt aangenomen dat de Samsung Galaxy S8 Active gaat beschikken over 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslag.

Voorpaneel van de Samsung Galaxy S8 Active, zoals te zien in een aanvraag bij de FCC.

 

De grootste veranderingen zitten hem dan ook in het uiterlijk. De Samsung Galaxy S8 beschikt over een edge display waarbij de schermranden fraai overlopen in de achterkant. Dit ziet er mooi uit, maar is uiteraard wel heel gevoelig voor barsten. De Samsung Galaxy S8 Active zal dan ook over een normaal, plat scherm beschikken waarbij de behuizing vermoedelijk uit metaal opgebouwd is. Dit zorgt voor een weerbaar toestel die tegen een stootje kan. Uiteraard is hij hierbij ook beschermd tegen barre weersomstandigheden zoals extreme hitte of juist forse kou.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones