Gerucht: Samsung Galaxy S8 fors duurder dan voorganger

Gerucht: Samsung Galaxy S8 fors duurder dan voorganger

De Samsung Galaxy S8, het aanstaande nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung, wordt een stuk duurder dan de Samsung Galaxy S7. Dit komt omdat de grondstoffen van het nog te verschijnen vlaggenschip in prijs stijgen. Samsung zal een deel van deze kosten aan haar klanten doorberekenen.

Dat meldt Goldman Sachs op basis van anonieme bronnen, zo weet SamMobile. De investeringsbank heeft een vinger in de pap in een groot aantal technologiebedrijven doordat het aandeelhouder is. Zodoende is het goed op de hoogte wat er zich allemaal afspeelt. Informatie die afkomstig is van de zakenbank wordt over het algemeen als betrouwbaar bestempeld.

De Samsung Galaxy S8 wordt het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Hiermee wil het Zuid-Koreaanse bedrijf de ellende achter zich laten die Samsung Galaxy Note 7 heet. Dit toestel bleek allesbehalve veilig en ging tientallen malen spontaan in vlammen op. Het probleem was zo ernstig dat het bedrijf besloot om de stekker te trekken uit de productie en verkoop van het toestel. De Galaxy S8 moet een nieuw tijdperk inluiden.

‘Samsung Galaxy S8 duurder door grondstofprijzen’

Wie het toptoestel wil aanschaffen moet echter flink in de buidel tasten. Anonieme bronnen melden aan Goldman Sachs dat de Samsung Galaxy S8 een hoger prijskaartje krijgt dan zijn voorganger. Dit komt doordat de grondstofprijzen voor de gebruikte materialen een stuk hoger uitvallen: naar schatting 15% tot 20%. Volgens de investeringsbank worden niet al deze kosten doorberekend aan de consument, maar wel een aanzienlijk deel.

De Samsung Galaxy S7 werd in februari van dit jaar gepresenteerd. Het toestel had destijds een adviesprijs van 699 euro. Inmiddels haal je hem al in huis vanaf zo’n 550 euro. Dat zou betekenen dat de Galaxy S8 tot wel 850 euro zou kunnen gaan kosten. Dat is hetzelfde prijskaartje dat aan de Samsung Galaxy Note 7 hing voordat hij uit de roulatie werd gehaald.

Verder voorspelt –of bevestigt– Goldman Sachs dat de Samsung Galaxy S8 met een AI-assistent komt. Geruchten hierover circuleren al een tijdje op internet. Deze zou door het leven gaan als Bixby en Kestra, respectievelijk de mannelijke en vrouwelijke variant van de assistent met kunstmatige intelligentie.

SSamsung Galaxy S8 conceptfoto

Specificaties Samsung Galaxy S8

Al weken gaan er allerlei verhalen de ronde op internet over de specificaties van de Samsung Galaxy S8. Volgens de geruchten krijgt het vlaggenschip een Super AMOLED-display met QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het scherm is energiezuiniger dan zijn voorgangers doordat Samsung hiervoor nieuwe materialen gebruikt. Ook zou de fabrikant een optische vingerafdruksensor onder het beeldscherm plaatsen in plaats van een fysieke Home-knop. Er gaan echter ook geruchten dat Samsung de vingerafdrukscanner aan de achterkant zou plaatsen, omdat de voorzijde een irisscanner krijgt.

Het vlaggenschip wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 835 of Exynos 9 processor, 6GB werkgeheugen en 256GB aan intern geheugen. Daarnaast zou Samsung een selfiecamera uitrusten met autofocus om de kwaliteit van zelfportretten te verbeteren. Aan de achterkant vinden we geen dual-camerasysteem. Verder krijgt het nog te verschijnen paradepaardje mogelijk een USB Type-C aansluiting en neemt de fabrikant afscheid van de 3.5mm audio jack. Dit zagen we al eerder bij de iPhone 7 en Motorola Moto Z. Tot slot gaat het gerucht dat de Samsung Galaxy S8 de eerste smartphone ter wereld wordt die met Bluetooth 5 is uitgerust. Het bereik van de nieuwe versie is vier keer zo groot als zijn voorganger, twee keer zo snel en de uitzendcapaciteit is met 800% toegenomen.

Samsung trekt extra tijd uit om zeker te weten dat het een veilig product op de markt brengt. Daardoor zou de Galaxy S8 niet op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona gepresenteerd worden, maar pas in maart of april op een eigen evenement. We verwachten dat hij na de presentatie snel genoeg bij ons in de schappen zal landen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones