Gerucht: “Samsung Galaxy S9 pas in 2019”

Gerucht: “Samsung Galaxy S9 pas in 2019”

Baanbrekend onderzoek uit Groot-Brittannië. Wetenschappers van de Exeter University zijn erin geslaagd buigbare opslag te maken die ook nog eens verschrikkelijk klein is en dus gemakkelijk in een telefoon past. Hoe klein deze opslag is en wat dit betekend voor de Samsung Galaxy S9 lees je in dit artikel.

Samsung Galaxy S9 buigbaar?

Het gaat maar door in de telefoonindustrie. Samsung heeft net de presentatie van zijn nieuwste vlaggenschepen, de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus, gehad en men is nu al weer bezig met de volgende telefoon. Het toestel laat nog wel even op zich wachten, maar de geruchtenmolen is inmiddels al goed op gang gekomen. Allereerst is er discussie over de naam: wordt het ‘gewoon’ de Samsung Galaxy S9, of gaat de fabrikant uit Zuid-Korea toch voor iets anders?

Onder meer de Samsung Galaxy Bend wordt genoemd, de naam verwijst naar het woord “buigen”. Het is de afgelopen jaar steeds vaker ter spraken gekomen: buigbare telefoons. Samsung toonde vorig jaar op de Mobile World Congress (MWC) in Barcelona al een prototype en er wordt dus gedacht dat de volgende Galaxy weleens buigbaar zou kunnen zijn. Uit een onlangs verschenen rapport van wetenschappelijk onderzoeksbureau ACS Publications blijkt echter dat de technologie nog in de kinderschoenen staat. ACS Publications is een onderdeel van de Exeter University in het Verenigd Koninkrijk en houdt zich onder meer bezig met de techniek achter buigbare componenten in telefoons.

Buigbare opslag

In het rapport benoemen zij dat er veel voordelen zitten aan buigbare telefoons: minder snel kapot, makkelijker te herstellen en ga zo maar door. Wel zijn er nog grote barrières op het moment. Vooral de interne opslag is moeilijk buigbaar te maken. De wetenschappers gingen met dit probleem aan de slag en kwamen op de proppen met een nieuw systeem welke is gemaakt van grafeen. Dit materiaal is goedkoper dan het huidige materiaal en is makkelijk buigbaar.

Daarnaast is deze methode sneller, zodat informatie nog rapper opgeslagen kan worden op je toestel. De geleerden hebben een prototype van de opslag gemaakt en die is verschrikkelijk klein. Verschrikkelijk in de goede manier, hè? Je kunt het je bijna niet voorstellen: het stukje opslag is 50 nanometer lang en acht nanometer dik. Eén nanometer is één miljardste van een meter, niet voor te stellen hoe klein dit is. Het grote probleem met grafeen is echter het produceren ervan. Het is namelijk een combinatie van enkele grondstoffen, welke via een lastige procedure in elkaar gezet moeten worden. Indien deze methode echter geprofessionaliseerd wordt zou het zomaar kunnen dat het op grote schaal in telefoons toegepast zal worden. Hoe lastig grafeen in elkaar te zetten is? Nou, zo lastig:

Samsung heeft interesse

Onder meer Samsung heeft naar verluidt contact opgenomen met de Exeter University om te sparren over de onderzoeksresultaten. De Zuid-Koreanen zouden geïnteresseerd zijn in de techniek om toe te passen in de Samsung Galaxy S9 of S10. Het is echter de verwachting, dat de techniek niet eerder dan 2019 op de markt zal komen. Uiteraard is het allemaal speculatie, maar opwindend is het wel!

 

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Gerucht:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones