Gerucht: Samsung Galaxy S9 draadloos op te laden

Gerucht: Samsung Galaxy S9 draadloos op te laden

Net als zijn voorganger kun je de Samsung Galaxy S9 straks draadloos opladen. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker heeft in Europa een trademark aangevraagd voor de DeX Pad. Alles wat we tot nu toe weten over dit accessoirestuk vind je hier op Telefoonabonnement.nl.

In de smartphone community bestaat er geen twijfel over: de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus worden beschouwd als de beste Android-telefoons van 2017. Het waren de eerste mobiele telefoons van Samsung met het befaamde Infinity Display. Naast dit prachtige, voorkantvullende scherm zijn de vlaggenschepen uiteraard ook uitgerust met de nieuwste en krachtigste hardware die je op dat moment kon krijgen voor je geld, zoals de Exynos 8895 en Mali-G71 GPU. Het is dan ook niet vreemd dat de toestellen meerdere malen in de prijzen zijn gevallen.

EUIPO

De verwachtingen voor de Samsung Galaxy S9 zijn dan ook hooggespannen. Vrijwel dagelijks horen we nieuwe details over het aanstaande vlaggenschip. De laatste weken lijkt het bijna nergens anders over te gaan. Vandaag vangen we geluiden op dat je het toestel draadloos kunt opladen. Misschien klinkt het als een open deur: de Samsung Galaxy S8 (Plus) kon je immers ook draadloos opladen. Zo vreemd is het dan toch niet dat zijn opvolger dat ook kan?

Dat mag dan misschien het geval zijn, maar we hebben een ijzersterke aanwijzing dat het gerucht niet uit de dikke duim is gezogen. Samsung heeft onlangs een patentaanvraag ingediend bij het Europese patent- en octrooibureau voor de term DeX Pad. In de database van de European Union Intellectual Property Office (EUIPO) is de aanvraag terug te vinden.

Over Samsung DeX Pad

Allereerst: wat is de DeX Pad? Misschien herinner je je nog de Samsung DeX Dock van afgelopen jaar. Dit was een docking station waarin je de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8 rechtop in de houder kon plaatsen. Kort samengevat: de DeX Dock was een accessoire waarmee je je vlaggenschip in een handomdraai in een volwaardige desktopcomputer kon veranderen. Het enige dat je hoefde te doen was een monitor, toetsenbord en muis (en eventueel ethernetkabel) aan te sluiten op de docking station en je kon aan de slag. Dat verklaart de afkorting DeX: het staat namelijk voor Desktop Experience. Daarnaast kon je je vlaggenschip draadloos opladen met de DeX Dock.

De Samsung DeX Pad is jammer genoeg nog maar weinig bekend. De naam suggereert dat we een hulpstuk krijgen met een totaal andere vormgeving. Een ‘pad’ wordt namelijk vaak vertaald als mat. Dus in plaats van je telefoon rechtop in een docking station te plaatsen, hoef je hem waarschijnlijk alleen plat neer te leggen om hem draadloos op te laden. De draadloze oplaadfunctie gebruiken belooft dus een stuk eenvoudiger, gebruiksvriendelijker en intuïtiever te worden. Hoe de desktopervaring tot stand komt is nog onduidelijk. Mogelijk heeft het matje de aansluitingen voor hardwarecomponenten als het beeldscherm en keyboard.

Volgens de laatste berichten gebruikt Samsung het podium van het Mobile World Congress (MWC) om de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus aan te kondigen. In dat geval hopen we dan meer te horen over de DeX Pad. Niet alleen qua mogelijkheden, maar ook informatie over de introductiedatum en het prijskaartje.

Over de Samsung Galaxy S9

De laatste paar weken hebben we met grote regelmaat over de Samsung Galaxy S9 geschreven. Volgens de laatste berichten krijgt het toestel wederom een 5,8 inch groot Infinity Display met WQHD+ resolutie van 2960 bij 1440 pixels en 18:9 beeldverhouding. In de VS wordt het toestel aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 845, de nieuwste chipset van de Amerikaanse chipfabrikant. Hier in Europa wordt het vlaggenschip vermoedelijk uitgerust met de Exynos 9810 octa-core processor. Het gerucht gaat dat de Galaxy S9 wederom één 12 megapixelcamera krijgt. Zijn grote broer, de Galaxy S9 Plus, krijgt er vermoedelijk twee. Diverse malen hebben we gelekte foto’s en conceptafbeeldingen van het toestel voorbij zien komen met dual-camera setup.

Zoals we van Samsung inmiddels gewend zijn is ook het nieuwste vlaggenschip stof- en waterdicht dankzij de IP68-certificering. De speakers zijn afkomstig van AKG, een audiobedrijf dat onderdeel uitmaakt van Harman. Dit bedrijf werd begin vorig jaar door Samsung werd overgenomen voor ruim 7,5 miljard euro. Ook Bluetooth 5, NFC-chip, USB-C aansluiting en vingerafdrukscanner zijn uiteraard van de partij. Deze laatste krijgt dit jaar echter een andere plaats. Samsung heeft deze sensor naar verluidt onder de primaire camera geplaatst. Nu vinden we deze nog rechts van de hoofdcamera. Daar kreeg Samsung afgelopen jaar flink wat commentaar op. Verder hebben we geluiden gehoord over een 3200 mAh batterij die Quick Charge 3.0 ondersteunt. En wellicht dus ook draadloos opladen. Tot slot wordt het vlaggenschip met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem geleverd: Android Oreo.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones