Gerucht: Samsung Galaxy S9 krijgt 3200 mAh batterij

Gerucht: Samsung Galaxy S9 krijgt 3200 mAh batterij

Een nieuwe dag betekent nieuwe geruchten. De Samsung Galaxy S9 krijgt naar verluidt een grotere accu dan zijn voorganger. De batterij heeft volgens de laatste berichten een vermogen van 3200 mAh. Tevens is hij razendsnel opgeladen dankzij Quick Charge 3.0. Dat zegt althans een anonieme bron op het Chinese sociale netwerk Weibo.

Vrijwel dagelijks vangen we geluiden op over de Samsung Galaxy S9 (Plus). Zodoende hebben we al een aardig beeld wat we van het vlaggenschip kunnen verwachten. Waarover we echter nog in het duister tasten, is de batterij. We hebben nog niets gehoord over het vermogen van de accu. Tot vandaag.

Grotere accucapaciteit

Diverse internationale media schrijven over een bericht op Weibo waarin de auteur nader ingaat op de accucapaciteit. Volgens hem heeft de Galaxy S9 een grotere batterij dan zijn voorganger, de Samsung Galaxy S8. Deze laatste moest de dag zien door te komen met een 3000 mAh batterij. En met een 5,8 inch groot Infinity Display kan dat voor sommigen een probleem opleveren. Zijn opvolger krijgt daarom een grotere batterij. Deze heeft naar verluidt een vermogen van 3200 mAh, oftewel 200 mAh extra power.

Dat is nog niet alles. De bron weet tevens dat de accu van de Samsung Galaxy S9 Quick Charge 3.0 ondersteunt. Ook dat is een verbetering ten opzichte van zijn voorloper. Deze ondersteunde enkel Quick Charge 2.0. Denk nou niet dat de oplaadtijd hierdoor wordt gehalveerd. Je schaaft misschien een kwartiertje af van de totale oplaadtijd. Het grote verschil zit hem in de eerste oplaadfase, ruwweg van 0 tot 80 procent. De resterende 20 procent gaat altijd wat langzamer om ervoor te zorgen dat een batterij niet oververhit raakt. Als dezelfde tijd is verstreken, heeft de accu die Quick Charge 3.0 ondersteunt meer vermogen dan dezelfde batterij die met Quick Charge 2.0 is opgeladen. Het gaat om enkele procentpunten verschil. Hoeveel precies durven wij niet te zeggen.

Dat de Samsung Galaxy S9 een grotere batterij krijgt zal je misschien niet verbazen. Wij keken er wel enigszins verrast van op. Samsung heeft namelijk in het verleden meer dan eens de neiging gehad om haar nieuwste vlaggenschepen net wat minder vermogen te geven dan hun voorganger. Zo heeft de Samsung Galaxy S8 Plus een kleinere batterij dan de Samsung Galaxy S7 Edge (3500 mAh tegenover 3600 mAh). Hetzelfde geldt voor de Samsung Galaxy Note 8 en de Samsung Galaxy Note 7 (3300 mAh tegenover 3500 mAh).

Dit weten we over de Samsung Galaxy S9

Zoals we al zeiden hebben we al veel gehoord en geschreven over de Samsung Galaxy S9. Volgens de laatste berichten heeft het vlaggenschip wederom een Infinity Display met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels (WQHD+). De randen rondom het scherm zijn naar verluidt net zo dik als bij de huidige vlaggenschepen. In de VS wordt het vlaggenschip aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 845. In ons land wordt hij uitgerust met de gloednieuwe Exynos 9810 octa-core processor. De chipset wordt bijgestaan door de Adreno 630 GPU (VS) of Mali-G72 GPU (Europa) plus 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagruimte.

De afgelopen tijd hebben we verschillende renders en conceptafbeeldingen gezien waaruit blijkt dat de Samsung Galaxy S9 slechts één camera krijgt aan de achterkant. Zijn grote broer, de Samsung Galaxy S9 Plus, heeft er hoogstwaarschijnlijk twee. Verder is het vlaggenschip waterdicht (IP68 gecertificeerd), komt hij met USB-C aansluiting, NFC-chip, 3.5mm audio jack en speakers van AKG. Tot slot wordt hij met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem geleverd: Android Oreo. We hebben op dit moment nog geen idee of dit versie 8.0 of 8.1 is.

Volgens het geruchtencircuit worden de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona uit de doeken gedaan. Dat is een maand eerder dan dit jaar. Dit jaar plande Samsung meer tijd in om extra veiligheidstests uit te voeren. De Koreaanse smartphonemaker wilde koste wat kost een herhaling van het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 voorkomen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones