Gerucht: Samsung Galaxy S9 Mini in de maak

Gerucht: Samsung Galaxy S9 Mini in de maak

Naast de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus krijgen we in maart nog een derde vlaggenschip te zien: de Samsung Galaxy S9 Mini. Het toestel heeft naar verluidt een scherm dat niet groter is dan 5,0 inch.

Dat schrijft Business Korea. De Koreaanse zakenkrant baseert zich op anonieme bronnen binnen Samsung.

De Samsung Galaxy S9 Mini. De naam bekt in ieder geval lekker. Of we deze compacte Android-smartphone ook daadwerkelijk kunnen verwachten, daar hebben we een hard hoofd in. Toen Samsung in 2015 de Samsung Galaxy S6 lanceerde, hoorden we geluiden over een Mini-variant van het vlaggenschip. Zoals je misschien weet is deze er nooit gekomen. Ook in de daarop volgende jaren hoorden we verschillende malen geruchten over een kleine uitvoering van de Galaxy S7 en Galaxy S8. Het bleef echter bij geruchten: de toestellen zagen nooit het daadwerkelijk levenslicht.

Ditmaal is het anders, zo beweren anonieme bronnen tegenover Business Korea. Volgend jaar krijgen we naast de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus ook de Galaxy S9 Mini te zien. Net als zijn grote broers heeft hij een Infinity Display, een Super AMOLED-scherm dat nagenoeg heel de voorkant van het toestel bedekt. Het scherm zou slechts 5,0 inch in doorsnee zijn. Of hij dezelfde hoge schermresolutie en 18:9 beeldverhouding krijgt, laten de bronnen in het midden. Over de overige specificaties tasten de aangehaalde bronnen in het duister.

Leuk om te weten: de laatste Galaxy Mini telefoon die we daadwerkelijk zagen was de Samsung Galaxy S5 Mini in 2014.

Over de Samsung Galaxy S9

Het gerucht gaat dat Samsung in maart 2018 de Samsung Galaxy S9 onthult. We mogen er van uitgaan dat het vlaggenschip, net als de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy Note 8, een Infinity Display heeft. Wellicht is hij net als zijn voorganger 5,8 inch in doorsnee, maar daar durven wij op dit moment niets met zekerheid te zeggen. De maximale schermresolutie is vermoedelijk wederom 2960 bij 1440 pixels (WQHD+).

Het vlaggenschip wordt naar alle waarschijnlijkheid aangedreven door de Exynos 9810. Deze chipset kondigde Samsung tussen neus en lippen aan toen het onlangs een aantal awards in ontvangst nam. Deze octa-core processor zagen we eerder deze week in de online benchmark Geekbench over de Samsung Galaxy S9 Plus, het verhaal dat als eerste naar buiten werd gebracht door mijn collega René. De benchmark vermeldde tevens dat het vlaggenschip geen 6 GB werkgeheugen, maar slechts 4 GB RAM krijgt. Vermoedelijk gaat het hier om een testmodel om te kijken waartoe het vlaggenschip in staat is met minder werkgeheugen.

Over de overige specificaties van de Samsung Galaxy S9 -evenals de Galaxy S9 Plus en Galaxy S9 Mini- tasten we volledig in het duister. Maar wees niet bang: je kunt er gif op innemen dat we de komende maanden nog veel verhalen en geruchten over de vlaggenschepen gaan horen. Als we iets interessants horen of tegenkomen op internet, dan lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl. Houd onze site dus goed in de gaten en check dagelijks het laatste nieuws.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones