11 februari 2015 door in Apple.

De presentatie van de iPhone 6 en 6 Plus bezorgde Apple het geweldigste kwartaal ooit. Ook dit huidige kwartaal zal het miljardenbedrijf ongetwijfeld geen kwaad doen. Intussen is de geruchtenmachine over de volgende iPhone pruttelend opgestart: deze zou een verbeterde TouchID-functionaliteit krijgen.

Upgrade TouchID

9to5Mac wist een brief te bemachtigen van een KGI-analist aan adverteerders. Daarin schreef de analist dat Apple meer TouchID-sensoren gaat verschepen. Zo’n 262 miljoen eenheden, een stijging van 77 procent ten opzichte van de cijfers van vorig jaar. Wil Apple √©lk iOS-apparaat dit jaar gaan voorzien van de functionaliteit?

De nieuwe TouchID wordt volgens deze analist betrouwbaarder dan z’n voorganger. Daarmee zal de functionaliteit ook meer beveiliging bieden door Apple’s vooruitgang op het gebied van Apple Pay, de onlangs gelanceerde mobiele betalingsdienst.

Beter en veiliger

De analist verwacht dat de volgende iPhone in het derde kwartaal van dit jaar aan het grote publiek getoond. Daarbij wordt de gebruikerservaring beter en veiliger, en zal de telefoon minder leesfouten hebben. Ook zegt hij dat de Home-button niet zal verdwijnen, ook al doen sommige patentaanvragen van Apple erop lijken dat Touch ID volledig op het scherm zal worden toegepast.

Inmiddels zijn er al meerdere iOS-apparaten met TouchID, zoals de iPhone 5s en iPhone 6 en 6 Plus. Het is zeer waarschijnlijk dat alle iOS-apparaten die dit jaar uitgebracht worden zijn voorzien van de functionaliteit.

Kwart miljard in 2015

Op basis van de schattingen van deze analist zal Apple dit jaar nog veel meer iPhones verkopen dan vorig jaar. Er wordt verwacht dat Apple een kwart miljard iOS-apparaten zal verkopen.

touch-id-shipments-for-iphone-ipad-2015-kgi

TouchID

TouchID is meer dan het ontgrendelen van je iPhone. Zo kun je er de aankoop van media en apps mee bevestigen uit de iTunes Store en App Store. Met de release van Apple Pay kun je ook de aankoop van fysieke goederen goedkeuren in de winkel om de hoek.

Bron

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones