Gionee M2017 een vlaggenschip met 7.000 mAh batterij

Gionee M2017 een vlaggenschip met 7.000 mAh batterij

Dat moet geweldig zijn! Wanneer de batterij van je smartphone geen issue meer is? Gionee lanceert 26 december de Gionee M2017 met een krankzinnige 7.000 mAh batterij. Dan is de batterij toch geen issue meer.

Geruchten over het toestel gaan al langer rond. Een gigantische batterij, wie wil dat nou niet. Al is oneindig bellen natuurlijk nog mooier. De Gionee M2017 zul je nog wel moeten opladen. Wie is Gionee? Halverwege dit jaar maakte we al kennis met het budget vlaggenschip de Gionee S6 Pro. Het is een Chinese smartphone fabrikant. In 2012 zelfs een van de grootste Chinese smartphone fabrikanten volgens Gartner. Tegenwoordig hebben Huawei, Oppo en Vivo daar het grootste marktaandeel. Het merk is vooral bekend in de Aziatische landen zoals Nepal, India, Taiwan en Vietnam. In Europa zie je de Gionee toestellen niet vaak. De M2017 maakt vooral indruk door zijn gigantische batterij.

Gionee teaser

Gionee M2017Het nieuwe toestel kreeg vorige maand zijn TENAA certificering waardoor we al een enorme hoeveelheid aan informatie van het toestel hebben. Maar op dat moment was de naam nog niet bekend. Tot vorige week het Chinese bedrijf de eerste teaser liet zien van de nieuwe smartphone, de Gionee M2017. Vandaag volgt de tweede teaser en zien we dankzij Weibo zelfs het toestel in een serie foto’s.

De nieuwe teaser is vrijwel identiek aan de vorige. Het toont belangrijke details zoals de datum van de officiële onthulling. De Gionee M2017 wordt namelijk bekend gemaakt op 26 december tijdens een speciaal evenement.

Gionee M2017

De nieuwe smartphone heeft een op zijn zachts gezegd onderscheidend design. Ergens lijkt het toestel een beetje retro. Het oog zeer lomp aan de achterkant maar aan de voorkant modern dankzij het gebogen glas.

De Gionee heeft een 5,7-inch Quad-HD beeldscherm. De smartphone wordt aangedreven door een 1,96 GHz octa-core processor met 6 GB aan werkgeheugen. Je krijgt daarbij 128 GB aan opslagcapaciteit. In de cameraheuvel die er een beetje uitziet als een schild tref je een 12-megapixel camera en 13-megapixel camera. Aan de voorkant zit een 8-megapixel selfie camera. Opvallende feature is natuurlijk zijn 7.000 mAh batterij. Een accu met ongekend hoge capaciteit. Je snapt dat de combinatie niet een van de slankste smartphones is. De M2017 is 155,2 mm hoog, 77,6 mm breed en heeft een dikte van ruim 10 millimeter. Het toestel weegt 230g. Het besturingssysteem is Android 6.0.1 Marshmallow. In de home knop is een vingerafdrukscanner geïntegreerd.

Tot nu toe weten we niets over de prijs en/of beschikbaarheid. Volgens de teaser wordt het kolossale toestel op 26 december gelanceerd. Waarschijnlijk zullen wij in Europa de smartphone niet tegen komen en verschijnt hij alleen in China en India.

Gionee M2017 Gionee M2017 Gionee M2017 Gionee M2017 Gionee M2017 Gionee M2017 Gionee M2017

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones