Google Assistant en Moves komen naar Nexus 6P en 5X

Google Assistant en Moves komen naar Nexus 6P en 5X

Loop jij rond met een Huawei Nexus 6P of LG Nexus 5X? Let dan even goed op. Google Assistant, de nieuwe digitale assistent van Google, en Moves, een nieuwe functie binnen Android Nougat, komen waarschijnlijk naar beide vlaggenschepen. Daarvoor hoeven zij alleen de eerstvolgende grote update van Google’s besturingssysteem af te wachten: Android 7.1.2 Nougat.

Dat schrijft Stephen Hall, een techjournalist bij 9to5Google.

Google Assistant

Google Assistant werd als een exclusieve feature geïntroduceerd op de Google Pixel en Google Pixel XL. . Google Assistant is de nieuwe persoonlijke assistent van Google die je helpt bij wat je ook nodig hebt. Zo kun je aan de assistent vragen om je agenda op te lezen, maar ook waar de dichtstbijzijnde bloemenzaak is, of hoe je moet rijden om bij het theater uit te komen. De digitale assistent wordt ook wel ‘Google for your world’ genoemd.

Smartphoneliefhebbers hebben sinds de introductie van de vlaggenschepen van Google meer dan eens gevraagd wanneer Google Assistant naar andere toestellen wordt gebracht. De eerste telefoon die in dit verband wordt genoemd is de LG G6. Maar daar blijft het niet bij: ook de Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X krijgen mogelijk de nieuwe assistent. Stephen Hall schrijft dat deze feature naar de Nexus 6P en Nexus 5X wordt uitgerold met de komst van Android 7.1.2 Nougat. Wanneer dat is, is nog een raadsel.

Moves

Android 7.1.2 Nougat werd afgelopen dinsdag officieel aangekondigd door de zoekmachinegigant. Inmiddels is een bètaversie van het programma beschikbaar voor enkele Nexus-telefoons, waaronder de Nexus 5X. Zodoende weten we dat Google mogelijk plannen heeft om een functie de Moves heet naar de Nexus-telefoons te brengen.

Al bij de lancering van Android 7.0 Nougat in augustus vorig jaar was al bekend dat Moves er aan zat te komen. Hiermee wordt een vingerafdruksensor nog veelzijdiger. Met Moves worden er veegbewegingen toegevoegd aan de sensor. Zo kun je bijvoorbeeld door je foto’s in de galerij bladeren, of tussen verschillende menu’s navigeren. Vorig jaar november hoorden we voor het eerst geluiden dat Google zou overwegen om deze feature naar de Nexus-reeks te brengen.

Doordat Stephen Hall een schermafbeelding van het Android bètaprogramma van de Nexus 5X online heeft gezet, weten we dat Moves straks bij de instellingen terug te vinden is. Volgens het screenshot kunnen we hier straks in het notificatiecentrum langs onze boodschappen bladeren. Door een bericht te selecteren en naar beneden te vegen, kun je een bericht bekijken. En dankzij eerdere updates kun je dan eveneens direct reageren op deze boodschap, zonder eerst de bijbehorende app te openen.

Android 7.1.2

Eerder maakte Google al bekend dat de Motorola Nexus 6 en HTC Nexus 9 niet langer Android 7.1.2 Nougat krijgen. Zij zullen genoegen moeten nemen met versie 7.1.1. Daarmee kunnen ze gebruikmaken van App Shortcuts, een feature die veel wegheeft van Apple’s 3D Touch. Door een app-icoontje iets langer ingedrukt te houden, verschijnt er een nieuw venster in beeld. Hiermee krijg je rechtstreeks toegang tot diepergelegen functies in de app. Zo open je bijvoorbeeld de selfiecamera als je dat bij de Camera-app doet, of kun je direct een video opnemen.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones