15 november 2014 door in Android en Google.

Android 5.0 LollipopGoogle is begonnen met het uitrollen van Android 5.0 op bestaande Nexus-toestellen. Dat maakt het bedrijf bekend via een post op Google+. Daarnaast heeft Google de factory images van Lollipop voor de Nexus 5 en 7 ook online gezet.

De factory images moeten handmatig naar het toestel ‘geflasht’ worden. Deze komen dus niet als software op het toestel binnen. De zogenaamde over-the-air-update volgt woensdag, zo valt er te lezen in het bericht.

Nexus-toestellen

De uitrol van Android Lollipop naar Nexus-toestellen zou aanvankelijk al eerder plaatsvinden. De update was echter vertraagd nadat er enkele wifi-problemen waren aangetroffen. Vanaf volgende week krijgen de smartphones dan toch hun langverwachte update.

Google meldt niet om welke Nexus-toestellen het precies gaat. De factory images zijn alleen beschikbaar voor de Nexus 5 en 7, en verwacht wordt dat de over-the-air-update vanaf woensdag allereerst ook alleen beschikbaar zal komen voor deze Nexus-modellen. Later volgen ook de Nexus 7 uit 2012 en de Nexus 10. De update voor de Nexus 4 wordt vooralsnog niet uitgerold.

De Nexus 9-tablet en de nieuwe Nexus 6-smartphone krijgen geen update. Deze apparaten draaien namelijk al op Lollipop.

Android Lollipop

Google kondigde Android 5.0 al in juni aan, en kwam vorige maand met meer details. Met de nieuwe versie van het besturingssysteem krijgt Android veel nieuwe features en functies. Zo verschijnen notificaties op het vergrendelscherm, en komt Google met een ontwerp dat ‘material design’ wordt genoemd.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones