Google begonnen met uitrol Android 7.1.1 Nougat

Google begonnen met uitrol Android 7.1.1 Nougat

Zoals beloofd is Google begonnen met de uitrol van Android 7.1.1 Nougat. De nieuwste versie van het besturingssysteem van de zoekmachinegigant is vanaf nu te downloaden voor de Pixel- en Nexus-telefoons. Weten wat er nieuw is? Lees dan snel verder.

Eind september rolde Google Android 7.0 Nougat uit. Deze Android-versie bracht tal van verbeteringen. Zo worden berichten in het notificatiecentrum logischer weergegeven en kun je hier rechtstreeks reageren zonder eerst de bijbehorende app te openen (Direct Reply). Daarnaast kun je voortaan twee apps tegelijkertijd naast elkaar draaien dankzij split-screen multitasking. Ook is de energiebesparingsmodus Doze verbeterd: zo werkt hij voortaan ook als je toestel in je broekzak zit en de sensoren dus actief zijn. Je telefoon hoeft dus niet langer stil op tafel te liggen voordat Doze zijn werk doet. Ook de interface is flink op de schop gegaan: zo zijn mappen en icoontjes voortaan rond.

Android Nougat is volgens de laatste distributiecijfers van Google pas op 0,4% van alle Android-apparaten te vinden. Dat komt omdat het besturingssysteem pas op een handjevol toestellen geïnstalleerd kan worden, namelijk de Pixel- en Nexus-serie. Daarnaast zijn er ook nog maar weinig smartphones in omloop die standaard met Android Nougat geleverd worden. Onder meer de LG V20 en Huawei Mate 9 worden out-of-the-box met de nieuwste Android-versie geleverd.

Android 7.1.1 Nougat Huawei Nexus 6PNieuw aan Android 7.1.1

Wat is er nieuw aan Android 7.1.1? In een blog heeft Google de belangrijkste nieuwe features op een rij gezet. Google zegt dat het voornamelijk een incrementele update is die cruciale bugs plet en de stabiliteit van het besturingssysteem verbetert.

Begin oktober rolde Google de eerste grote update uit voor Android Nougat: Android 7.1. Zo konden ontwikkelaars voortaan ervoor kiezen om ronde icoontjes van hun apps te ontwikkelen. Spectaculairder is dat ze tevens meerdere snelkoppelingen aan hun apps kunnen toekennen (App Shortcuts). Apple kent al een vergelijkbare functie dankzij 3D Touch. Aangezien deze techniek niet aanwezig is op Android-telefoons, werkt deze functionaliteit op een andere manier. Zo moet je het app-icoontje kort ingedrukt houden om het nieuwe menu te openen. Zo kun je rechtstreeks een selfie maken of video opnemen als je dit bij de camera-app doet, of rechtstreeks een nieuw bericht schrijven als je dat bij Gmail probeert. Bij Twitter is het mogelijk om direct een tweet te schrijven of een zoekopdracht uit te voeren. Met Play Muziek heb je rechtstreeks toegang tot je muziekbibliotheek. En ga zo maar door. Uiteraard moet dit wel ondersteund worden door de betreffende app.

Daarnaast introduceerde Google met Android 7.1 een blauwlichtfilter om de uitstraling van fel blauw licht terug te brengen, kunnen ontwikkelaars gebaren toekennen aan hun apps die met de vingerafdruksensor bediend kunnen worden (Move) en biedt het ondersteuning voor Googles Virtual Reality platform Daydream.

Zoals de schermafbeelding laat zien is de update ongeveer 620MB groot. De installatiebestanden downloaden, installeren en apps optimaliseren neemt tussen de 15 en 20 minuten in beslag.

Deze toestellen krijgen Android 7.1.1

Android 7.1.1 Nougat is vanaf nu beschikbaar voor een handjevol toestellen: het besturingssysteem wordt momenteel uitgerold naar de Google Pixel, Google Pixel XL, Huawei Nexus 6P, LG Nexus 5X, Google Nexus Player, Google Pixel C en HTC Nexus 9.

 

Heb jij Android 7.1.1 Nougat al gedownload voor je smartphone?

Bekijk het laatste nieuws over Android:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones