Google en Huawei aangeklaagd vanwege Nexus 6P

Google en Huawei aangeklaagd vanwege Nexus 6P

Google en Huawei bevinden zich in juridische problemen. Beide techbedrijven worden aangeklaagd vanwege de bootloop problemen en batterijproblemen die sommigen ervaren met hun Huawei Nexus 6P. Daardoor is hun smartphone onbruikbaar geworden. De eisers willen genoegdoening.

Dat blijkt uit de aanklacht van advocatenkantoor Chimicles & Tikellis.

Bootloop

Eind december vorig jaar klaagden een aantal gebruikers op internet dat hun Huawei Nexus 6P met een bootloop probleem kampte. Daarbij is de smartphone niet in staat om het opstartproces te voltooien. De software zorgt ervoor dat het besturingssysteem zich dan automatisch afsluit en het opnieuw probeert. Dit herhaalt zich in een eindeloze lus, totdat de batterij leeg is. Hierdoor kun je dus helemaal niets met de telefoon.

Uit de opsomming van de klachten blijkt dat de bootloop problemen mogelijk te wijten zijn aan de update van Android 6.0 Marshmallow naar Android 7.0 Nougat. Google schreef destijds dat het op de hoogte is van het probleem en dat ze in de kwestie zou duiken. Gedupeerden moesten hun verkooppunt benaderen om het toestel te laten repareren.

Batterijprobleem

Dat is niet het enige euvel waarmee de Nexus 6P kampt. Op internet klaagden gebruikers dat hun toestel van het ene op het andere moment er soms de brui aan gaf. Ze claimen dat hun toestel nog meer dan genoeg stroom had om nog uren mee door te kunnen. Volgens sommigen was hun Nexus 6P nog voor een derde tot de helft vol. Desondanks schakelde het toestel zich automatisch uit. De enige manier om hem opnieuw op te starten was door hem aan de oplader te hangen en volledig op te laden.

Rechtszaak

Sinds de klachten eind vorig jaar opdoken is het verdacht stil gebleven rondom de Nexus 6P. Dat zint sommigen niet en ondernemen nu actie. Tien afzonderlijke gevallen zijn gecombineerd tot een groepsvordering of class-action lawsuit. Zij eisen dat Google en Huawei hen financieel compenseert voor de schade die zij hierdoor hebben opgelopen, onder meer voor de reparatie. Tevens verwijten ze dat de techbedrijven nalatig zijn geweest in deze kwestie: ze waren op de hoogte van de problemen en wachtten weken totdat ze in actie kwamen. Het vervangingsprogramma waarmee ze kwamen bood geen oplossing: volgens de aanklagers kregen zij een refurbished toestel dat met dezelfde problemen kampte.

De rechtszaak gaat binnenkort van start in Texas. Dit rechtsgebied wordt ook wel het ‘rocket docket district’ genoemd, omdat zaken hier sneller worden afgehandeld dan in menig ander rechtsgebied.

Specificaties Huawei Nexus 6P

De Huawei Nexus 6P heeft een 5.7 inch AMOLED-scherm met Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels, een pixeldichtheid van 518 ppi en Corning Gorilla Glas 4 om het display te beschermen tegen krassen en stoten. Onder de motorkap wordt hij aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 810 octa-core processor met een kloksnelheid van 2.0 GHz. Ook de Adreno 430 GPU en 3 GB werkgeheugen zijn van de partij. De opslagcapaciteit is afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Je kunt daarbij kiezen uit 32 GB of 128 GB intern geheugen. Denk daar goed over na, want het is niet mogelijk om de opslagcapaciteit uit te breiden met microSD-kaart. Hij komt ook niet met dual-simondersteuning.

De primaire camera heeft een resolutie van 12.3 megapixels en is voorzien van laser-autofocus, f/2.0 diafragma en dual-tone LED-flitser. Je kunt zowel 4K- als slow-motion video’s opnemen. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixels. Naast dual-band WiFi en Bluetooth v4.2 (LE) beschikt de Nexus 6P over GPS, A-GPS, NFC, 4G-module en vingerafdruksensor aan de achterkant. De accucapaciteit bedraagt 3450 mAh. Dankzij alle updates draait het vlaggenschip momenteel op Android 7.1.1 Nougat.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones