Google erkent audioproblemen Google Pixel en Pixel XL

Google erkent audioproblemen Google Pixel en Pixel XL

Google reageert voor het eerst officieel op klachten van gebruikers over de audiokwaliteit. De zoekmachinegigant zegt op de hoogte te zijn en naar een oplossing te zoeken. Zodra deze er is wordt er een update uitgerold.

Dat schrijft Pixel Community Manager Orrin op het Pixel forum van Google.

Een paar dagen geleden doken er via internet tal van klachten op over de Google Pixel en Google Pixel XL. Gebruikers klaagden massaal dat de speakers een statisch geluid voortbrengen zodra je het volume opengooit. Dit werd gedemonstreerd aan de hand van een video waarop piano wordt gespeeld met de app Perfect Piano. De ruis is goed te horen zodra meerdere noten tegelijkertijd of snel na elkaar worden gespeeld.

De eerste klachten over het audioprobleem dateren van 24 oktober, maar krijgt nu pas de volle media-aandacht omdat het probleem groter blijkt dan gedacht. Google reageerde aanvankelijk niet op de problemen, maar gezien de omvang van het euvel kan het niet anders dan van zich te laten horen. Zo schrijft de Pixel Community Manager Orrin op het Pixel forum het volgende:

“Hey Everyone,
Thanks for continuing to report examples here. The team is aware and continuing to investigate. I’ll post an update as soon as there is some meaningful info for you all.”

Oorzaak

Google is dus op de hoogte van de problemen en werkt aan een oplossing. Wanneer we deze kunnen verwachten is niet bekend. Zo moet om te beginnen de oorzaak van het audioprobleem achterhaald worden. Het is op dit moment onduidelijk of dit het gevolg is van slechte hardware of een bug in de software.

Wij zijn geneigd te denken dat het aan de software ligt. Zo heeft Reddit-gebruiker Mark Buckman –dezelfde man als van de bovenstaande video– afgelopen nacht Nederlandse tijd een nieuwe video online gezet waarin hij zegt een tijdelijke oplossing of workaround voor het probleem te hebben gevonden. De doorsnee gebruiker heeft hier echter waarschijnlijk weinig aan, omdat je hiervoor je Pixel of Pixel XL moet rooten.

Buckman zegt dat hij hiervoor de bootloader heeft moeten unlocken, TWRP recovery image moeten installeren en WETA audio heeft moeten flashen om het probleem op te lossen. Kortom, een lang en ingewikkeld proces om het audioprobleem op te lossen waarbij bovendien van alles mis kan gaan. Hij raadt dan ook aan om dit alleen te doen als je volop ervaring hebt met rooten. Het beste –in ieder geval het veiligste– is waarschijnlijk te wachten totdat Google een oplossing voor het probleem heeft gevonden en een patch hiervoor uitrolt.

Meer mankementen

Het is niet de eerste keer dat we vernemen dat de Google Pixel en Pixel XL met de nodige mankementen komen. Zo klaagden gebruikers in het begin dat ze last hadden van een halo-effect als ze foto’s schoten met de vlaggenschepen van Google. Daarbij verschijnen onbedoeld ronde of ellipsachtige ringen op foto’s. Vervolgens hoorden we geluiden over een bug die in de sms- en mms-app was geslopen. Wie een schermafbeelding van een iPhone 7 Plus naar de Pixel of Pixel XL verstuurt, krijgt een verstoorde afbeelding in beeld te zien. Tot slot kwamen er meldingen binnen dat de camera-app van Google niet goed werkte. Zo verschenen er om de haverklap paars/roze blokken en strepen in beeld en bevroor de applicatie. En dan nu audioproblemen. En dat voor een premium vlaggenschip waarvoor je minimaal zo’n 850 euro moet op tafel moet leggen.

Specificaties Google Pixel en Pixel XL

De Google Pixel heeft een 5 inch AMOLED-scherm met FHD-resolutie en wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 821 quad-core processor. Verder heeft de zoekmachinegigant een Adreno 530 GPU, 4GB werkgeheugen en 32GB of 128GB intern geheugen onder de motorkap geplaatst. Achterop vinden we een 12.3 megapixelcamera, die volgens de benchmark DxO de allerbeste camera heeft van alle smartphones die momenteel verkrijgbaar zijn. Voorop heeft Google een 8 megapixel selfiecamera geïnstalleerd. Verder is de Google Pixel voorzien van USB Type-C aansluiting, vingerafdruksensor, 2770 mAh batterij en IP53 certificering (waterbestendig, dus niet waterdicht). Na de LG V20 is dit het eerste toestel dat standaard op de nieuwste versie van Android draait: Android Nougat.

De Google Pixel XL heeft nagenoeg dezelfde specificaties. Het display heeft een groter beelddiagonaal (5.5 inch) en een hogere schermresolutie (Quad HD in plaats van Full HD). Ook de batterij is net wat krachtigere dan zijn kleine broertje: 3450 mAh in plaats van 2770 mAh. Het instapmodel van de Pixel XL begint bij 949 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones