Google lanceert mega campagne voor Pixel & Pixel XL

Google lanceert mega campagne voor Pixel & Pixel XL

Google laat er geen gras over groeien en lanceert een groot opgezette reclame campagne voor de Pixel en Pixel XL. Het grootste tech bedrijf van de wereld besteedde in slechts twee dagen al meer dan 2,9 miljoen euro aan advertentiekosten.

Het is natuurlijk een ideale markt voor een nieuw smartphone merk nu Samsung letterlijk en figuurlijk onder vuur ligt. Met een zeer ‘agressieve’ reclame campagne wil Google zijn eerste zelf ontwikkelde vlaggenschip stevig in de markt zetten. De opvolgers van de Nexus generatie is een premium smartphone die zich gaat meten met Apple’s iPhone 7 en natuurlijk Samsung’s Galaxy S7 toestellen.

Google adverteert groots voor de beide Pixels

2016 is misschien wel het perfecte moment om een nieuw premium vlaggenschip te onthullen. Samsung’s laatste vlaggenschip wordt geplaagd door vuur en men is ook zeer sceptisch over de vernieuwing van Apple’s iPhone 7’s. Google neemt echter geen risico’s en helpt de Pixel en Pixel XL de markt te veroveren met een gigantische marketing budget. Volgens de laatste geruchten heeft de software gigant in al in twee dagen ruim 2,9 miljoen euro gespendeerd aan reclame voor beide vlaggenschepen. Verschillende mediabureaus voorzien een agressieve reclamecampagne van Google in de komende maanden. Je moet dan denken aan een reclame campagne die in kosten kan oplopen tot wel honderden miljoenen euro’s.

Google Pixel

Hoewel Google zelf de cijfers niet wil bevestigen vertelde Vice-president van Product Management van Google, Mario Queiroz, eerder aan Reuters, dat het een “zeer belangrijke marketing campagne” is. Het vermoeden is dat Google advertentietijd zal aankopen tijdens de Thanksgiving football wedstrijden. Tijdens dergelijke sportevenementen zijn advertentieruimtes zeer kostbaar.

In Amerika is Verizon exclusieve provider voor de Pixel en Pixel XL. Ook de telecomaanbieder zal aanzienlijk investeren in eigen TV en digitale advertenties voor beide telefoons van Google.

Google Pixel reclame

Twee reclames zijn reeds bekend. Het zijn vooral stijlvolle reclames met een grote nadruk op de mensen en de Google zoekmachine. Niet duidelijk is nog of de reclames het gaan halen op de TV, maar die kans is wel aanwezig. De reclames zeggen eigenlijk weinig over de specificaties van de beide smartphones. Beide films beginnen met de Google zoekbalk en eindigen in de Google smartphone.

 

Voordelen van de Google Pixel en Google Pixel XL

De Google Pixels hebben enkele grote troeven in zich. De beide smartphones zijn ontwikkeld door Google zelf en daarmee uitermate geschikt voor het besturingssysteem Android. Android wordt namelijk door Google zelf gemaakt. Je ben dan ook verzekerd van de snelste updates en de meest basis Android belevenis. De beide toestellen zijn gemaakt door HTC een zeer betrouwbare smartphone fabrikant. Een andere troef is Google’s eigen Assistent en evenknie van Apple’s Siri. Misschien wel de grootste troef is de camera. Beide Pixels beschikken over een 12-megapixel hoofd camera die door cameratest site DxOMark tot de nummer één smartphone camera is verkozen. Daarnaast heeft Google een uitstekend moment gekozen gezien de recente Note 7 incidenten.

De Pixels beschikken over de allernieuwste Snapdragon 821 processor van Qualcomm met 4 GB aan werkgeheugen en keuze uit 32 GB en 128 GB opslag. Je kunt het tweetal alvast in de pre-order bestellen.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones