Google I/O: De nieuwe features en voordelen Android N

Android N

Het is geen geheim dat Google werkt aan de volgende Android-versie. De nieuwe Android N is zelfs al beschikbaar sinds maart in een beta-versie. Hiermee nodigt Google de lef gozers en dames uit om het nieuwe besturingssysteem te testen voor de uiteindelijke lancering. Het is echter nog niet helemaal duidelijk wat Android N met zich meebrengt. Tijdens het Google I/O evenement heeft Google uitleg gegeven en Phonearena keek mee. We zetten de belangrijkste items voor je op een rij.

Verbeterde prestaties Android N

Van iedere update verwacht je dat het jouw smartphone sneller en beter maakt. Android N laat je niet in de steekt. In vergelijking met Android Marshmallow laat Android N een stijging in performance zien op de belangrijkste CPU benchmarks. Je installeert apps 75% sneller en de geïnstalleerde apps nemen 50% minder ruimte in op je toestel. Grafisch geeft het nieuwe besturingssysteem nog meer opties. Google heeft ondersteuning voor Vulkan toegevoegd. Vulkan biedt high-performance real-time 3D grafische applicaties zoals games en interactieve media op alle platformen en biedt betere prestaties en een lager CPU-gebruik. De voordelen hiervan zijn dat ontwikkelaars mooiere games kunnen maken zonder dat het ten koste gaat aan de prestaties.

Android nog veiliger

Software-updates zijn van groot belang bij de veiligheid van jouw gegevens. Toch klikken we die vervelende vragen om iets te updaten regelmatig weg. Android-N heeft een functie waarmee het toestel automatisch en zonder dat de gebruiker hier last van ondervind de noodzakelijke updates installeert. Beschikbare updates worden automatisch gedownload en vervolgens geïnstalleerd bij de eerst volgende keer dat je het toestel aanzet. We hebben deze feature helaas nog niet in actie gezien, maar je mag er vanuit gaan dat je het kunt instellen voor Wi-Fi. Anders kunnen er nog wel eens hoge data-rekeningen op je deurmat vallen.

Groot nieuws voor spionnen en mensen met geheimen!
Je kun bestanden afzonderlijk beveiligen met file-based encryptie. Zo voorziet Android N in een betere bescherming voor iedere afzonderlijke gebruiker van het systeem.

Speciale features

De nieuwste Android N heeft enkele geweldig praktische features. Zo kun je dankzij Quick Switch met twee keer tappen terug naar het programma waarmee je bezig was. Multi-tasken is daarmee al een klein beetje mogelijk gemaakt, maar Google doet meer voor de echte multi-tasker. Je kunt na de installatie van Android N in een split-screen mode werken op je telefoon. Draai je toestel en je kunt terwijl je bijvoorbeeld in een intens App-gesprek zit nog even die ene kroeg googlen waarvan je niet meer zeker wist waar het zat. De notificaties UI geeft de mogelijkheid om snel een antwoord te sturen op inkomende berichten, zonder daarvoor de app te openen.

Android N bevat nog veel meer handigheidjes en methodes om meer uit je telefoon te halen. Wij verwachten het nieuwe besturingssysteem in het najaar. Wanneer jouw toestel de update ontvang is vervolgens helaas afhankelijk van allerlei variabelen. Volgens de geruchten is HTC fabrikant van de nieuwe Google Nexus toestellen die verschijnen met Andriod N.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones