Google komt met update voor ongevoelig scherm Pixel 2 XL

Google komt met update voor ongevoelig scherm Pixel 2 XL

Google bevestigt dat het spoedig met een update op de proppen komt waarin de touchscreenproblemen van de Pixel 2 XL worden verholpen. Sinds ongeveer een week melden diverse gebruikers van het toestel namelijk dat het touchscreen aan de zijkant van het beeldscherm niet of amper reageert. Wanneer de update uitkomt is nog niet bekend.

Dat maakt Google bekend op diens officiële Pixel-forum.

De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL zijn op papier fantastische telefoons, maar tot nog toe wil het nog niet echt lukken. De waslijst aan problemen die gebruikers met de toestellen ervaren wordt met de dag groter, zo lijkt het wel. Daar waar alle misère begon met ingebrande schermen, vervolgde met problemen tijdens video’s opnemen en een raar tikkend geluid, zijn we nu aangekomen bij het volgende hoofdstuk. Ook het touchscreen blijkt niet altijd honderd procent te werken. Sinds ongeveer een week klagen Google Pixel 2 XL gebruikers op het officiële forum dat zij namelijk last hebben van een niet reagerend touchscreen. Opmerkelijk genoeg hebben zij hieraan last van bij de randen van het beeldscherm. In het midden van het scherm reageert alles perfect.

Gebruikers hebben van last van niet reagerend touchscreen

Bovenstaande video illustreert het probleem perfect. Aan de zijkant krijgen gebruikers geen reactie op hun aanrakingen: hartstikke lastig natuurlijk. Vandaag laat Google middels een officieel antwoord weten het probleem te erkennen en spoedig met een update op de proppen te komen. Het probleem is dus softwarematig. Het is hierbij niet bekend hoeveel toestellen last hebben van deze bugs. Een snelle blik op het officiële forum leert ons dat er ongeveer twintig mensen sowieso last hebben van het probleem. De medewerker laat in zijn reactie overigens niet weten wanneer de update uitkomt. Eventjes geduld dus. Het is jammer dat er zoveel problemen spelen omtrent de Google Pixel 2 XL. Op papier is het namelijk dé ideale Android-telefoon.

Google Pixel 2 (XL)

De Google Pixel 2

Over de Google Pixel 2 XL

Het toestel beschikt namelijk over een fraai, groot en helder beeldscherm met minimale aanwezigheid van schermranden. Hierdoor heb je alle ruimte voor het weergeven van apps, films en games. Ook qua snelheid behoort het toestel toe tot de snelsten der aarde. Dit komt door de rappe Snapdragon 835 processor, momenteel de meest geavanceerde uit het assortiment van Qualcomm. Ook de fotokwaliteit is opperbest. Volgens DxO, een autoriteit op het gebied van camera’s, is de 12.2 megapixelcamera van de Google Pixel 2 XL immers dé beste smartphonecamera van het moment. Al dit moois heeft wel een prijskaartje. Het instapmodel kost 1039 euro. Het uitgebreidere model kost maar liefst 1149 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones