Google bevestigt LG V20 eerste met Android Nougat

Google bevestigt LG V20 eerste met Android Nougat

Met de introductie van Android Nougat laat Google ook weten welke smartphone als eerste met het besturingssysteem verschijnt. De LG V20 verschijnt als eerste smartphone met Android 7.0 Nougat vanuit de doos. Het nieuwe vlaggenschip van LG wordt 6 september geïntroduceerd.

Aangezien LG de eerste smartphone op Android Nougat levert, mogen we er vanuit gaan dat HTC zijn beide Nexus telefoons niet kan lanceren voor 6 september.

Introductie LG V20 op officiële Android pagina

Via de officiële homepage van Android introduceert Google de pas uitgebrachte Android 7.0 Nougat. Onder aan deze pagina volgt de introductie van de LG V20 als eerste smartphone met het nieuwe besturingssysteem.

Helaas geeft Google ons geen enkele hint over hoe de LG V20 er uit gaat zien. Uit de afbeelding is namelijk niets op te maken over het toestel zelf. Het enige dat we nog hebben van het toestel zijn de gelekte renders.

Introductie LG V20

Google Nexus

Het was mooi geweest als HTC één van zijn Nexus toestellen zou introduceren samen met de lancering van Android 7.0 Nougat. Google geeft jaarlijks één of twee fabrikanten opdracht een nieuwe Nexus toestel te maken. Dit jaar heeft HTC die eer gekregen en we verwachten twee modellen, de Nexus Sailfish en de Nexus Marlin. Nu de LG V20 met de eer van eerste smartphone op Android 7.0 strijkt, mogen we ook concluderen dat beide Nexus modellen pas na de lancering van de LG V20 op het toneel verschijnen.

LG V20 versus Samsung Galaxy Note 7

Nog voor de lancering van de LG V20 heeft het toestel in ieder geval één groot pluspunt ten opzichte van concurrent Galaxy Note 7. De Note 7 draait namelijk nog op Android Marshmallow en men verwacht de update naar Android Nougat pas over drie maanden.

In tegenstelling tot de Galaxy Note 7, waarvan wij praktisch alles wisten voor de lancering, weten we nog weinig van het nieuwe vlaggenschip van LG. Volgens de geruchten krijgt de LG V20 een 5,7-inch Quad-HD beeldscherm en net als voorganger LG V10 een tweede scherm voor notificaties. We verwachten een Snapdragon 820 of Snapdragon 821 processor bijgestaan door een Adreno GPU. Waarschijnlijk krijgt het toestel 4 GB werkgeheugen en de smartphone is het eerste toestel met een ingebouwde DAC. Je zult super zuiver geluid van zeer hoge kwaliteit uit de speakers van de V20 horen.

De LG V20 wordt 6 september in San Francisco geïntroduceerd en ligt op 23 september al in de winkels. LG maakt daarmee volop gebruik van zijn Android Nougat software voordeel.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones