Google overweegt iOS-ondersteuning voor Android Wear

googleGoogle zegt interesse te hebben in iOS-ondersteuning voor Android Wear. De smartwatches van Google werken momenteel alleen maar in combinatie met Android, maar volgens Google zou daar wellicht binnenkort verandering in moeten komen.

Dat zegt de productmanager van Google Jeff Chang in een interview met de Huffington Post. “We willen altijd dat zoveel mogelijk mensen van onze ervaring kunnen genieten, dus we zijn erg geïnteresseerd in het beschikbaar maken van Android Wear voor meer gebruikers”, aldus Chang in de krant. Op de vraag of er dus ondersteuning komt voor iOS-toestellen, antwoordde Chang dat dit ‘niet is uitgesloten’.

Chang geeft echter aan dat het niet alleen van Google afhangt of Android Wear iOS-ondersteuning zal krijgen. “Er zijn technische beperkingen maar we doen erg ons best. We willen met Android Wear zoveel mogelijk mensen bereiken maar ik zeg wel dat dat niet 100 procent in onze macht ligt.”

iOS-ondersteuning

Het is niet duidelijk of de iOS-ondersteuning daadwerkelijk zal worden gerealiseerd. Op dit moment zijn er meerdere Android Wear-apparaten op de smartwatchmarkt die enkel werken in samenwerking met Android 4.3 en hoger. Het is echter de vraag of de samenwerking technisch haalbaar is, en daarnaast ook nog binnen de strenge regels van Apple valt. Het laatstgenoemde bedrijf komt begin 2015 met zijn Apple Watch. Die smartwatch zal uitsluitend fungeren met iOS-apparaten.

Moto 360

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones