Google Pixel 2 XL heeft last van flitsend scherm

Google Pixel 2 XL heeft last van flitsend scherm

De problemen houden aan met de Google Pixel 2 XL. Ditmaal horen we dat het vlaggenschip in het wilde weg knippert met het scherm zodra je hem ontgrendelt. Het probleem lijkt zich te beperken tot de grote variant van Google’s vlaggenschip. De Pixel 2 staat vooralsnog buiten schot.

Google staat er niet al te best voor. De zoekmachinegigant dreigt te worden aangeklaagd door een Amerikaans advocatenkantoor. Zij zijn momenteel naarstig op zoek naar consumenten die zich belazerd voelen door Google. Als het advocatenkantoor genoeg slachtoffers weet te verzamelen, wil ze een class action law suite beginnen. Daarbij wordt een grote groep vertegenwoordigd door één advocaat of kantoor met een gemeenschappelijk probleem. In dit geval zijn dat de schermproblemen van de nieuwste vlaggenschepen.

Schermproblemen Google Pixel 2 (XL)

Voor wie het gemist heeft, dit is er aan de hand. De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL zijn uitgerust met een OLED-display. Van dergelijke schermen mag je verwachten dat ze volle, verzadigde kleuren tonen als je foto’s of video’s bekijkt. Dat blijkt in praktijk echter vies tegen te vallen. Dat komt omdat de kleuren gekalibreerd zijn volgens het sRGB-kleurenspectrum. Realistische en natuurgetrouwe weergave voeren daarbij de boventoon. Sommigen geven echter de voorkeur een felle en levendige kleuren. Om hen tegemoet te komen introduceert Google een nieuwe kleurenmodus waar gebruikers zelf de kleurintensiteit kunnen instellen.

Tevens hebben we klachten gehoord over ingebrande schermen. Deze burn-in problemen doen zich voor als een icoontje altijd met dezelfde kleuren en intensiteit op dezelfde locatie van het scherm zich vertoont. Zodra het scherm dan van kleur verspringt, zie je een restbeeld van de vorige afbeelding. Dit euvel zou zich voordoen bij de navigatieknoppen. Hoewel burn-in een algemeen bekend probleem is van smartphoneschermen, zouden deze zich pas na enkele jaren intensief gebruik mogen voordoen. Om hier iets aan te doen komt Google met een fade-out optie voor de navigatiebalk. Tevens verlaagt de zoekmachine de schermhelderheid om de belasting op het scherm te verminderen. Google belooft dat gebruikers hier niets van merken in het dagelijkse gebruik. Tot slot krijgen klanten niet één, maar twee jaar garantie op de vlaggenschepen. In ons land is dat de normaalste zaak van de wereld dankzij Europese regelgeving, maar in Noord-Amerika en andere delen van de wereld niet.

De software-update die de hierboven beschreven schermproblemen oplost wordt op dit moment uitgerold. Aangezien dit in fases gebeurt, kan het zijn dat je nog even moet wachten voordat hij beschikbaar is voor jouw toestel. Heb dan nog even geduld.

Flitsen

Eind goed, al goed zou je zeggen. Dat is helaas niet het geval in deze kwestie. Via YouTube en diverse fora zien we allerlei filmpjes voorbijkomen waarin we een flitsend scherm zien. Zodra het toestel in de slaapstand staat en je hem probeert te ontgrendelen, komt er een lichte flits van het scherm voordat je het startscherm in beeld ziet. Gebruikers hebben geprobeerd om het probleem op te lossen door hem opnieuw op te starten of een factory reset uit te voeren. Beide methoden bieden geen uitkomst en verhelpen het probleem niet.

Vooralsnog lijkt er een tijdelijke oplossing om ervoor te zorgen dat het scherm niet flitst: de aanpasbare schermhelderheid (Adaptive Brightness) en Always On display uitschakelen. Het is niet bekend of Google op de hoogte is van de nieuwe schermproblemen. We weten dus ook niet of en wanneer we eventueel een software- of firmware-update kunnen verwachten die de problemen verhelpt. Tot slot beperkt het probleem zich vooralsnog tot de Google Pixel 2 XL. De kleinere variant van het vlaggenschip lijkt hier geen last van te hebben.

Hieronder hebben we aantal video’s opgenomen waarin het knipperende scherm goed te zien is.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones