Google Pixel 2 (XL) kampt met Android Auto bug

Google Pixel 2 (XL) kampt met Android Auto bug

De lijst met Google Pixel 2 (XL) problemen blijft maar toenemen. Ook vandaag is het weer raak. Diverse gebruikers van de nieuwe Google vlaggenschepen beklagen zich op het officiƫle Pixel forum over problemen met Android Auto. Hierbij loopt de app op willekeurige momenten vast en herstart zichzelf hierbij niet automatisch.

Google vraagt mensen die het probleem ervaren hen een gedetailleerd logboek te sturen.

De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL zijn nu sinds enkele weken te verkrijgen. Op papier zijn beide toestellen fantastisch: fraaie behuizing, snelle prestaties, een gigantisch goede camera en toffe functies. De ontvangst van beiden is tot nog toe echter tamelijk lauw. De lijst met problemen neemt namelijk met de dag toe. Enkele dagen na het verschijnen van de telefoons klaagden diverse journalisten, die in bezit zijn van review exemplaren, dat het OLED-beeldscherm problemen vertoonde. Hierbij brandden de on-screen navigatieknoppen in: iets dat doorgaans pas na enkele jaren mag gebeuren. Slechts enkele dagen later kwamen daar problemen met het verversingstempo van de beeldschermen bij. Wanneer men door bijvoorbeeld een menu scrollt werden hierbij afbeeldingen verdraaid wat een gek visueel resultaat oplevert.

Waslijst aan problemen

Weer slechts enkele dagen later kwamen daar problemen met de NFC-chip bij. Wanneer gebruikers van zowel de Pixel 2 als XL-variant deze connectiviteitsoptie aan hadden staan, hoorden zij een gek tikkend geluid. Tot slot werd gisteren ook nog eens bekend dat in ieder geval gebruikers van het instapmodel kampen met een audioprobleem. Wanneer zij een video willen opnemen horen zij op de achtergrond ruis. Kortom: de ontvangst van beide toestellen verloopt allesbehalve soepel. Er valt echter niks te zeggen over de service die Google verleent. Keer op keer reageert men kordaat op problemen en blijft het diens achterban voorzien van informatie. Daarbij is men druk in de weer met diverse patches waardoor de problemen verholpen moeten worden.

Android Auto crasht

Het ontwikkelaarsteam van de zoekmachinegigant heeft er met ingang van vandaag echter nog meer werk bij gekregen. Diverse gebruikers op het officiƫle Pixel-forum beklagen zich namelijk over de Android Auto app. Deze app stopt namelijk op willekeurige momenten totaal met functioneren en herstart zichzelf hierbij niet automatisch. Om de app weer aan de praat te krijgen moet men de telefoon uit de standaard halen en deze vervolgens weer aansluiten. Het is hierbij opvallend dat het probleem met allerhande voertuigen afspeelt: van Ford tot aan Kia. Een Google-medewerker vraagt gedupeerden om een logboek naar een speciaal e-mailadres te verzenden. Deze keuze krijg je zodra een app zichzelf afsluit.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones