Google Pixel beperkt op voorraad in Nederland

Google Pixel

De Google Pixel is nog niet officieel in Nederland geïntroduceerd. Toch is het vlaggenschip al beperkt verkrijgbaar in ons land. Dan moet je echter wel genoegen nemen met de kleur zwart en slechts 32GB intern geheugen.

Begin deze maand was een spannend moment voor Google. De zoekmachinegigant stond volop in de spotlight, omdat het haar eerste smartphones op de markt bracht: de Google Pixel en Google Pixel XL. Google is verantwoordelijk voor het design en de software, HTC voor de productie en distributie. De vlaggenschepen zijn inmiddels verkrijgbaar in diverse landen, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland. De eerste Nederlandse techsites die een al een review over één van deze vlaggenschepen hebben geschreven, hebben deze over de grens gehaald. Een Nederlandse releasedatum is nog altijd onbekend.

Ook al zijn de toptoestellen door Google nog altijd niet in ons land gelanceerd, dat wil niet zeggen dat ze niet verkrijgbaar zijn. Eén van de vlaggenschepen is desondanks reeds beschikbaar: de Google Pixel. Het toestel is op het moment van schrijven alleen via Belsimpel te verkrijgen. Dan moet je echter wel genoegen nemen met de zwarte uitvoering en slechts 32GB intern geheugen. Als je liever de witte Pixel hebt of meer opslagcapaciteit, dan zul je moeten wachten tot de officiële release.

De toestellen in de voorraad zijn geïmporteerd uit het buitenland, maar je kunt de taal eventueel instellen op het Nederlands. Belsimpel vraagt wel de hoofdprijs voor de zwarte Google Pixel (32GB): voor 799 euro heb je een los exemplaar. In Duitsland betaal je voor dit instapmodel 759 euro. Het duurste model –dus met 128GB intern geheugen– kost daar maar liefst 1.009 euro.

De Google Pixel XL is eveneens via Belsimpel te vinden, maar niet leverbaar op dit moment.

Google Pixel

Specificaties Google Pixel

De Google Pixel heeft een 5 inch AMOLED-display met Full HD resolutie. Het is het eerste toestel dat met de Qualcomm Snapdragon 821 wordt uitgerust. Dit is, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, een geüpgradede versie van de Snapdragon 820. De nieuwste chipset is een quad-core processor die bestaat uit  twee 2.15GHz Kryo kernen en twee 1.6GHz Kryo kernen. Daarnaast heeft Google een Adreno 530 GPU en 4GB werkgeheugen onder de motorkap verstopt. De opslagcapaciteit is afhankelijk van de uitvoering die je neemt: het instapmodel heeft 32GB geheugen, de duurste variant 128GB. In Nederland is op dit moment, zoals gezegd, alleen de uitvoering met 32GB geheugen verkrijgbaar. Google geeft ons niet de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met microSD-kaart.

Achterop heeft Google een 12.3 megapixelcamera geplaatst. Deze is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), laser-autofocus en dubbele LED-flitser. Volgens de veel aangehaalde camerabenchmark DxO heeft de Google Pixel op dit moment de allerbeste camera van alle smartphones die in omloop zijn. Het laat daarbij concurrenten als Apple en Sony achter zich. Een praktijktest moet straks bewijzen of deze claim standhoudt, of dat we ons blindstaren op de uitkomsten van deze benchmark. Voorop vinden we een 8 megapixel selfiecamera.

In plaats van microUSB-poort heeft Google besloten om de Pixel een USB Type-C aansluiting te geven. De accucapaciteit bedraagt 2770 mAh en ondersteunt snelladen. Volgens Google hoef je het toestel maar een kwartier aan de oplader te hangen om hem 7 uur te kunnen gebruiken. De Google Pixel is jammer genoeg niet waterdicht, maar wel waterbestendig (IP53 gecertificeerd). En uiteraard draait hij op de allernieuwste Android-versie: Android 7.1 Nougat, inclusief Pixel Launcher en Google Assistant.

De Google Pixel XL heeft nagenoeg dezelfde specificaties. Het display heeft een groter beelddiagonaal (5.5 inch) en een hogere schermresolutie (Quad HD in plaats van Full HD). Ook de batterij is net wat krachtigere dan zijn kleine broertje: 3450 mAh in plaats van 2770 mAh. Het instapmodel van de Pixel XL begint bij 949 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones