Dit is de Google Pixel! Britse retailer lekt Pixel info

Dit is de Google Pixel! Britse retailer lekt Pixel info

Britse retailer Carphone Warehouse heeft per ongeluk de listings op zijn website gezet voor de Google Pixel en Pixel XL. De sites zijn nu offline maar gelukkig hebben we via Phonearena.com de Pixel informatie verkregen. De listings tonen enkele specs en voornamelijk foto’s van slimme applicaties waarmee Google de Pixels wil laten uitblinken.

De retailer heeft de pagina’s online gezet waarmee Google de Pixel en Pixel XL zal gaan aanprijzen. Elke smartphone fabrikant prijst zijn toestellen aan met speciale pagina’s die unieke features aanprijzen. Het lijkt er op dat Google onder andere zijn digitale assistent en online opslag wil gebruiken als sales point voor de Pixel’s.

Google Pixel

Google Pixels

De Pixel smartphones van Google worden door HTC gemaakt. Beide vlaggenschepen van Google hebben een OLED beeldscherm. De Pixel krijgt een 5-inch Full-HD scherm en de Pixel XL een 5,5-inch Quad-HD beeldscherm. Naar verwachting draaien beide vlaggenschepen op de Snapdragon 821 processor. De nieuwste processor van Qualcomm. De Pixels hebben 4 GB werkgeheugen en je hebt keuze uit 32 GB of 128 GB aan opslag. Het is niet duidelijk of je de beschikking krijgt over een microSD-kaart slot. Google heeft zich geen voorstander getoond van de kleine oplagkaartjes. Daarnaast meldt de onderstaande marketing uiting dat je opslag nooit vol raakt waarmee extra oplag overbodig lijkt. De toestellen draaien Android 7.1 en dat is een nieuwere versie van Andoid Nougat dan waar de LG V20 op draait.

Google Pixel retailer lek

Dankzij deze lek weten we ineens veel meer van de beide telefoons. Kopers van de Google Pixel krijgen bijvoorbeeld onbeperkte opslag voor hun foto’s en video’s in volledig formaat. Voorheen was dat niet mogelijk bij Google Foto’s. Normaal beperkte Google de resolutie van foto’s bij onbeperkte opslag. Dankzij Smart Storage bewaart de Pixel alleen thumbnails op de telefoon en vind je de echte foto’s in Google Foto’s.

Snelladen

Google claimt de Pixel met 15 minuten opladen weer 7 uur beltijd te geven. Dat is mogelijk dankzij de snellaad functie op de smartphones. Het betekend dat je de batterij ongeveer 25% kunt laden in een kwartier. De batterij van de Pixel heeft een capaciteit van 2.770 mAH en de accu van de Pixel XL 3.450 mAh.

Dankzij dit lek is er nog meer bekend over de beide Pixels. Helaas heeft de Britse retailer geen informatie over de releasedatum en advies prijs van beide toestellen vrijgegeven. Het gerucht gaat dat de goedkoopste versie begint op 699 euro. Aanstaande dinsdag houdt Google zijn eigen evenement en we verwachten dat we morgen dan ook de Pixel telefoons gaan ontmoeten.

Google Pixel Google Pixel Google Pixel

Google Pixel

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones