Google Pixel omzet 3,8 miljard verwacht Morgan Stanley

Google Pixel omzet 3,8 miljard verwacht Morgan Stanley

De Google Pixel levert Google volgend jaar een omzet van 3,8 miljard dollar op. Die verwachtingen delen analisten van Morgan Stanley in een recent rapport. De nieuwe telefoons van de tech reus gaan in 2017 vermoedelijk 5 tot 6 miljoen keer over de toonbank.

In het rapport, in handen van PhoneArena.com, staan de verwachtingen van de beleggingsbank Morgan Stanley ten aanzien van de Google Pixel en Google Pixel XL. De analisten verwachten dat er van de beide telefoons 7 tot 8 miljoen worden verkocht in de periode tot en met 2017. Voor 2017 alleen al betekent het een omzet van 3,8 miljard dollar (circa 3,59 miljoen euro).

Google Pixel analyse

Verwachtingen omzet Google Pixel

Morgan Stanley verwacht dat de Pixels dit kwartaal al drie miljoen keer worden verkocht. Met name de feestdagen zullen de verkoop cijfers helpen verhogen. Het betekent dat Google kan rekenen op een omzet uit de beide toestellen van 2 miljard dollar (1,89 miljard euro) voor dit kwartaal. Uit het rapport blijkt ook dat de telefoons veel minder winstgevend zijn dan de iPhone van Apple. De bruto marge van de Pixel is 22% tot 25% tegenover 41% bruto marge voor de iPhone. Volgend jaar verwachten de analisten dat Google vijf tot zes miljoen Pixels verkoopt. Google kan volgens de analisten rekenen op een omzet van 3,8 miljard dollar van de Pixels.

Google verkleint kloof software aankopen iOS vs Android

Morgan Stanley zegt dat er op dit moment nog een kloof is tussen iOS bestedingen en Android bestedingen. Android gebruikers besteden namelijk drie keer minder geld aan apps in vergelijking tot iPhone gebruikers. De bank verwacht dat Google dit gat kan verkleinen door de verbeterde integratie van Android in de Pixel’s. Hierdoor is het mogelijke voor Google voor om zijn eigen mobiele betalingsdienst Android Pay aan te bieden.

Google Pixel en Pixel XL

De Google Pixel heeft een 5-inch AMOLED Full-HD beeldscherm en wordt aangedreven door een Snapdragon 821 processor met 4 GB werkgeheugen. De smartphone heeft 32 GB aan opslag en misschien we de beste camera van alle smartphones in 2016. Zijn grotere broer, de Google Pixel XL heeft een 5,5-inch AMOLED Quad-HD beeldscherm. De XL wordt ook aangedreven door de Snapdragon 821 met 4 GB werkgeheugen. Beide modellen worden geleverd met Android 7.1.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones