‘Google Pixel vanaf 20 oktober in de winkel’

Nexus Sailfish / Google Pixel

De Google Pixel, een smartphone die we tot voor kort kende onder de naam Nexus Sailfish, ligt vanaf 20 oktober in de winkel. Pre-orders kunnen vanaf 4 oktober geplaatst worden. Hoe het zit met de Google Pixel XL, ook wel de Nexus Marlin genoemd, is onbekend.

Dat schrijft Ausdroid. Diverse anonieme bronnen hebben deze data onafhankelijk van elkaar tegenover de Australische techwebsite bevestigd.

Al maanden horen en schrijven we inmiddels over de Nexus Sailfish en Nexus Marlin. Vorige week kwam Android Police met de scoop dat Google de toestellen mogelijk onder een andere merknaam op de markt gaat brengen: Google Pixel en Google Pixel XL. De Pixel kennen we als de Nexus Sailfish, de Pixel XL is volgens de geruchten de Nexus Marlin. De naam Pixel kennen we momenteel van de Pixel C, de eerste Android-convertible die door de zoekmachinegigant zelf op de markt is gebracht.

‘Donderdag 20 oktober wordt releasedatum’

De specificaties van beide toestellen zijn inmiddels wel grotendeels bekend: die hebben we meer dan eens via benchmarks en andere bronnen voorbij zien komen. Over de releasedatum hebben we daarentegen nog maar weinig gehoord. Enige tijd geleden hoorden we de datum dinsdag 4 oktober voorbijkomen, maar dat is wellicht de dag waarop Google de smartphones aankondigt. Wanneer ze toestellen daadwerkelijk bij ons in de winkels liggen is nog altijd een raadsel. Tot vandaag welteverstaan.

Ausdroid schrijft dat het van meerdere anonieme bronnen heeft begrepen dat de Australische provider Telstra de Google Pixel vanaf donderdag 20 oktober aanbiedt in combinatie met een abonnement. Voor 95 Australische dollars per maand, omgerekend zo’n 65 euro, kun je het toestel oppikken bij het telecombedrijf. Of de Google Pixel XL ook vanaf dan te koop is, is niet bekend: de bronnen die Ausdroid noemt hebben het nadrukkelijk alleen over de Google Pixel.

Verder melden de tipgevers dat de Google Pixel op dinsdag 4 oktober officieel wordt onthuld. Volgens hen kunnen consumenten diezelfde dag nog het toestel bestellen als pre-order. Zij krijgen de smartphone dan een kleine twee weken later als eerste geleverd.

Nexus Sailfish en Nexus Marlin / Google Pixel en Google Pixel XL

Specificaties Google Pixel en Pixel XL

De Google Pixel en Pixel XL hebben volgens het geruchtencircuit nagenoeg dezelfde specificaties. Zo hebben ze allebei een 2.1GHz Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor, Adreno 530 GPU, 4GB aan werkgeheugen en 32GB opslagcapaciteit onder de motorkap. Er wordt echter gesproken over modellen met 64GB en 128GB aan intern geheugen. Of je deze met microSD-kaart kunt uitbreiden is niet bekend, maar ligt wel in de lijn der verwachting.

Verder krijgen beide telefoons een 13 en 8 megapixelcamera, dual-band WiFi, Bluetooth, GPS, NFC, vingerafdrukscanner en USB Type-C. Uiteraard draaien ze op Android 7.0 (Nougat), de nieuwste versie van Googles besturingssysteem. Daarmee zijn de Pixel en Pixel XL na de LG V20 de tweede reeks toestellen die out-of-the-box op Android Nougat draaien.

Het verschil zit hem in het scherm, de batterij en de behuizing. De Google Pixel heeft volgens de laatste berichten 5 inch scherm en de Google Pixel XL een 5.5 inch display. De eerstgenoemde heeft tevens een LCD-scherm met Full HD resolutie, de tweede een AMOLED-display met een Quad HD schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels. Verder heeft de Pixel een 2770 mAh accu en een jasje van polycarbonaat, de Pixel XL heeft een batterij met een vermogen van 3450 mAh en een behuizing van aluminium.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Pixel en Pixel XL worden dus zoals gezegd wellicht op dinsdag 4 oktober aangekondigd. Het eerste toestel krijgt naar verluidt een prijskaartje van 449 dollar. Zijn grotere broer zou voor 599 dollar over de toonbank gaan.

 

Kijk jij al uit naar de Google Pixel en Google Pixel XL?

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones