2 augustus 2013 door in Apple en Google.

apple-vs-androidLange tijd was de App Store van Apple populairder dan Google Play maar de populariteit van Android groeit met de dag. Vanwege opkomende markten voor Android in landen als Japan en Zuid-Korea zijn het aantal gedownloade apps in de Play Store zo explosief gegroeid dat ze hiermee voor het eerst de App Store hebben ingehaald.

Niet alleen landen als Japan en Zuid-Korea zijn de reden geweest van deze groei. Ook de landen Rusland, Brazilië en India spelen hierbij een belangrijke rol. De landen Rusland en Brazilië staan de top 5 van landen waar de meeste apps van Android zijn gedownload.

Omzet App Store hoger dan Google Play

Er mogen dan wel meer apps worden gedownload in Google Play, toch heeft Apple nog altijd ruim 130 procent meer omzet dan Google. Dit komt doordat Apple veel meer betaalde apps heeft dan Android.

Welke apps zijn het populairst?

Bij de gedownloade apps van beide besturingssystemen valt op dat het merendeel van alle downloads om spellen gaat. Games zoals Angry Birds, Candy Crush en meer zijn voor alle platforms nog altijd het meest interessant.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones