Google Play Store vernieuwd

Google Play StoreIn aanloop naar het nieuwe mobiele besturingssysteem Android L heeft Google de Play Store van een update voorzien. Update 5 geeft meteen een beeld hoe Android L er uit zal komen te zien. Met Google’s Material Design moet het lijken alsof de interface tastbaar is en driedimensionaal. Ook zijn de kleuren wat strakker gemaakt en is de back-upfunctie uitgebreid.

Material Design

De interface van update 5.0.31 is in lagen opgebouwd. Het lijkt alsof er velletjes papier over elkaar liggen, waarvan de bovenste makkelijk om te slaan zijn. Ook gebruikt Apple nieuwe en strakkere kleuren bij het Material Design.

In de Play Store heeft ‘What’s new’ een prominentere plek gekregen.

Back-up functie

Ook veelbesproken is de back-upfunctie. Dat is niet geheel nieuw, maar nu kun je ook de data van de apps back-uppen. Ook kun je kiezen welke apps je wel wilt back-uppen en welke niet. Er komen dus meer mogelijkheden.

Als je de app opent, krijg je eerst een animatie in beeld. Ook dat is alvast kenmerkend voor het nieuwe Android L dat op komst is. Verder is het icoon van de Play Store veranderd, zowel in het hoofdmenu van de telefoon als in de app zelf. Inclusief de notificatiemeldingen.

Vannacht postte Kirill Grouchnikov, User Interface Engineer bij Google, de evolutie van het logo op zijn Google +pagina:

De app is nog niet officieel te downloaden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones