Google stelt Nexus 9 beschikbaar in Nederland

lg-nexusGoogle is begonnen met de Nederlandse verkoop van de door HTC gefabriceerde Google Nexus 9. De tablet is te koop via Google’s Play Store voor 389 euro. De Nexus 9 was al een tijd in de verkoop, maar de Nederlandse uitrol liet vooralsnog op zich wachten.

De tablet zal dan ook nog niet in de Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn. Voorlopig is het alleen mogelijk om het apparaat in huis te halen via de Google Play Store.

Specificaties

De Nexus 9 beschikt over een intern geheugen van 16 of 32 GB. Het apparaat heeft een scherm van 8,9 inch met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Verder beschikt de tablet over een redelijke Nvidia Tegra K1-processor, en kunnen er foto’s worden gemaakt met een camera van 8.0 megapixel. De tablet van HTC is de eerste in zijn soort die draait op een Nvidia-processor. Uiteraard loopt de tablet op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, Android 5.0 Lollipop.

Beschikbaarheid

De Nexus 9 is beschikbaar in het zwart en in het wit. Daarnaast kun je kiezen uit de 16 GB-versie of die met 32 GB. Voor 16 GB betaal je 389 euro, terwijl je voor 32 GB 479 euro moet aftikken. Er is ook nog een speciale 4G-variant. Deze is, in combinatie met 32 GB, verkrijgbaar voor 559 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones