Google stelt officiële sms-app voor Android beschikbaar

Messenger logoGoogle heeft zijn officiële sms-app voor Android uitgebracht. De app, genaamd Messenger, is te downloaden via Google Play. Google komt met deze app in aanloop naar de uitrol van Android 5.0 Lollipop. Deze sms-app is voorzien van het nieuwe Material Design, dat ook in de nieuwste versie van het besturingssysteem zit verwerkt. Messenger is te downloaden voor apparaten met Android 4.1 en hoger.

Hangouts

De introductie van een nieuwe sms-app door Google kan opvallend worden genoemd. Eerder introduceerde Google al Hangouts. Deze berichtendienst van de internetgigant had ook een sms-functie. Met de komst van Messenger trekt Google deze functie los van Hangouts.

Veel Hangouts-gebruikers hadden kritiek op de integratie van sms-berichten in de chat-app. Door zowel chats als sms’jes op één dienst te ontvangen, zou de app te onoverzichtelijk worden.

Messenger

Messenger brengt naast het ontwerp van Material Design ook nog enkele andere features met zich mee. Zo is het mogelijk om naast tekstberichten ook foto’s en video’s te versturen. Daarbij wordt eenzelfde functie gebruikt als bij de Messenger-app van Facebook: bij het schieten van foto’s verschijnt het cameravenster aan de onderzijde van de app.

Ook andere features, zoals het veranderen van kleuren per contactpersoon, zijn geïntegreerd in de nieuwe sms-app. Net als bij alle Google-apps met Material Design krijgt ook Messenger rechts onderin een zogenaamde actieknop, waarmee nieuwe sms-gesprekken kunnen worden gestart.

Na de installatie van Messenger kun je via instellingen de app als standaard sms-app instellen.

Messenger

Bekijk het laatste nieuws over Android:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones