30 september 2014 door in Android.

Google AndroidHet schijnt dat Google meer eisen is gaan stellen aan Android. Dat meldt The Information, op basis van van vertrouwelijke contracten die fabrikanten van Android-toestellen hebben getekend. In de documenten  blijkt dat Google meer eisen heeft toegevoegd voor tientallen grote fabrikanten.

Ondanks het feit dat Google niet eens hoeft te betalen om het Android-besturingssysteem te hoeven gebruiken, moeten fabrikanten wel een contract tekenen bij Google. Daarmee krijgen ze toegang tot de Google Play Services, waarmee ze onder andere de Play Store en Maps kunnen bereiken.

Alles Google

Met de nieuwe eisen wordt duidelijk dat Google prominenter aanwezig wil zijn in het Android-besturingssysteem. Zo staat er onder meer dat er standaard twintig apps moeten zijn geïnstalleerd op een nieuwe Android-telefoon, waaronder Google Widget. Nu ligt dat verplichte aantal apps nog op negen.

Ook moet het ingedrukt houden van de homeknop of deze omhoog schuiven doorlinken naar Google Now en moet de standaard browser Google Webview worden. Verder zijn de fabrikanten van de Android-toestellen nu verplicht om de spraak-assistent en het spraak-zoeken in te stellen en mag de alombekende toegangszin OK Google niet veranderd worden.

Naar Google wordt wel geluisterd, aangezien het bedrijf nu een marktaandeel heeft van 80 procent wat betreft mobiele besturingssystemen.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones