31 augustus 2013 door in KPN.

kpn-mobiel-internetKPN is momenteel bezig met een proef om gratis mobiel internet aan te bieden op alle stations in Nederland. Vooralsnog bestaat de proef alleen uit de stations Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Schiphol, Amsterdam Centraal Station, Amsterdam Zuid, Amsterdam Amstel en Amsterdam Sloterdijk. De proef biedt bezoekers van deze stations de gelegenheid om zich kosteloos aan te melden op het netwerk van KPN met hun smartphone.

Gratis mobiel internet op stations

Hoelang de proef precies duurt kunnen we nog niet zeggen maar KPN maakt op korte termijn meer informatie bekend. Momenteel wordt het gratis Wi-fi netwerk van KPN alleen ingezet in de grote steden in Nederland. Het is de vraag of het netwerk de vraag van alle duizenden bezoekers in deze steden aan kan. Als dat zo is, zal het netwerk ook omgezet kunnen worden naar kleinere steden in de rest van Nederland.

T-Mobile hotspots in de trein

De NS biedt al enige tijd gratis internet voor je mobiel aan in intercity’s via de zogenaamde Hotspots van provider T-Mobile. Deze hotspots bieden momenteel niet overal een even goede verbinding. De service is geheel gratis, maar is met name bedoelt voor het browsen van pagina’s en niet voor het streamen van Spotify, Youtube e.d.

In Nederland zijn er in verschillende steden ook wifi netwerken beschikbaar in steden. Zo kan je in het winkelcentrum van Amersfoort gratis gebruik maken van Wifi en vindt dit ook in andere steden plaats. In de toekomst wordt dit naar alle waarschijnlijkheid landelijk ingezet.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones