2 december 2014 door in Samsung.

Samsung CEO ShinDe bezorgdheid over de banen van de Samsung-topmannen blijkt niet zo op z’n plek. Het laatste jaar leed de fabrikant veel verlies en als gevolg daarvan zouden de kopstukken hun baan kwijtraken. Maar de schade lijkt beperkt: topman Shin blijft z’n baan houden, de man die van grote invloed was op de zwarte en rode cijfers. Ook productieleider Yoon wordt niet weggestuurd. Wie er wel aan moet geloven, is Lee: de baas van de sales- en marketingafdeling. 

Het afgelopen jaar daalde zowel de omzet als de winst. Er werd gesproken over een gigantische reorganisatie.

De kopstukken

DJ Lee SamsungShin is verantwoordelijk voor de smartphone-afdeling en Yoon staat bovenaan de productie bij Samsung. Zij krijgen dus nog de kans om zich te bewijzen. Voor DJ Lee, de baas van de sales- en marketingafdeling loopt het slechter af: hij moet het veld ruimen. Lee was nog te zien op de IFA-beurs begin september, waar hij trots de Galaxy Note 4 toonde aan het grote publiek.

Eerder schreven we al dat de fabrikant dit jaar meer geld moest uittrekken voor marketing dan verwacht.

Shin blijft

Shin was sinds 2009 de eindbaas bij de smartphone-afdeling. De vele winst en de nummer 1-positie op de wereldmarkt had Samsung grotendeels aan deze man te danken. Eind 2013 werd hij gepromoveerd tot co-CEO. Nadat het slechter ging, heeft hij al genoegen moeten nemen met salarisvermindering.

De andere topmannen in deze Samsung-tak zijn nog niet veilig wat betreft hun baan. Het zou zomaar eens kunnen dat er later deze week informatie naar buiten komt.

Bron: The Wall Street Journal

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones