22 januari 2015 door in Blackberry en Samsung.

De geruchten over overnamegesprekken tussen Samsung en BlackBerry zijn snel de kop ingedrukt door beide fabrikanten. De beschuldigingen werden ongegrond genoemd en overnameplannen werden ontkend. Het zou alleen om een intensievere samenwerking gaan. Maar uit documenten van investeringsbank Evercore Partners zou blijken dat Samsung wel degelijk overnameplannen heeft.

Het begint een beetje welles-nietes te worden. Eerst wel, toen niet, nu weer wel. Na het eerste nieuwsbericht stegen de aandelen keihard.

Documenten

The Financial Post wist de handen te leggen op documenten van investeringsbank Evercore Partners. Deze komen uit het laatste kwartaal van 2014. In de documenten wordt een mogelijke overname beschreven en een waarschijnlijke invulling daarvan uitgestippeld.

Daarbij geven bronnen toe dat Samsung nog steeds de Canadese fabrikant wil overnemen. “Samsung is er nog altijd mee bezig en onderzoekt nu de mogelijkheden”, zegt de bron. Er ligt nog niks vast, maar.. “Het speelt dus nog steeds.”

De bronnen ontkennen het tot op het moment van schrijven nog steeds keihard. BlackBerry: “We weten van het nieuwsbericht waarin een mogelijk bod van Samsung op BlackBerry wordt besproken. BlackBerry heeft geen gesprekken met Samsung gevoerd over een eventuele overname van BlackBerry.”

Samenwerking

Samsung gaf aan dat er wel degelijk gesprekken zijn gevoerd, maar dan over een intensievere samenwerking tussen de twee. Dat zou vooral om de beveiligingsdiensten van BlackBerry zijn, niet zozeer om de telefoondivisie waar we BlackBerry vooral van kennen.

Er zijn vele overheden die zweren bij de beveiliging van BlackBerry dus Samsung kan er zeker gebruik van maken. Afgelopen november besloten Samsung en BlackBerry al dat beide bedrijven de mobiele beveiligingssoftware van elkaar mogen gebruiken.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones