2 januari 2015 door in Apple.

Meer dan de helft van de toestellen die in de kerstperiode zijn geactiveerd, zijn afkomstig. Dat stelt Flurry na een analyse onder ruim 600.000 apps op mobiele platformen.

Flurry meette het aantal geactiveerde toestellen in de periode van 19 tot en met 25 december. In die periode is maar liefst 51,3 procent van de tablets en smartphones die geactiveerd werden, afkomstig uit een Apple-fariek.

De top drie bestond verder uit Samsung en Microsoft. 17,7 procent van de nieuwe toestellen kwam van Samsung, en Microsoft bekleedde met zijn Lumia-toestellen een derde plek met 5,8 procent.

Amerika

De meeste toestellen zijn waarschijnlijk geactiveerd in de Verenigde Staten. Dit blijkt weliswaar niet uit het onderzoek, het is wel aannemelijk. In de VS is de traditie om met kerst grote cadeaus te geven namelijk veel groter dan in Azië en delen van Europa. Ook in Nederland wordt hier niet veel aan gedaan.

Uit de gegevens van Flurry blijkt verder dat de zogenaamde phablet aan een flinke opmars bezig is. Deze grote smartphones beslaan zo’n 13 procent van de geactiveerde apparaten, tegenover 4 procent vorig jaar. De tablet neemt daarentegen in populariteit af, met 7 procent tot 22 procent.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones