24 november 2014 door in Apple.

iphone-4s-8Telecompaper heeft weer een onderzoekje gedaan. In het derde kwartaal van dit jaar (juli, augustus, september) bleek dat de helft van de iPhone-gebruikers in Nederlanders de iPhone 4 of 4S gebruikt. De iPhone 4 heeft een aandeel van 24 procent en de iPhone 4S 31 procent, daarmee vormen de telefoons samen een meerderheid. Apple toonde de iPhone 4 aan het grote publiek in de zomer van 2010. De 4S volgde eind oktober in datzelfde jaar.

5C scoort slecht

Het aantal iPhone 5-, 5S- of 5C onder dat aantal lag op 37 procent. Daarvan heeft de 5S een aandeel van 15 procent. De 5C is niet zo’n groot succes: deze wordt gebruikt door 4 procent van de iPhone-gebruikers in Nederland. Als je kijkt naar de iPhone 3G en 3GS, merk je dat de 3 langzaam maar zeker toch echt verdwijnt. De telefoons hebben een aandeel van 7 procent in het onderzoek.

iPhone 6 net in de verkoop

De iPhone 6 is in september aangekondigd, de laatste maand van het gemeten kwartaal. Deze eindigde officieel op 27 september, toen de iPhone 6 net een paar dagen in de verkoop was. In het onderzoek heeft de telefoon dan ook maar een aandeel van 1 procent. In totaal heeft Apple 39,2 miljoen iPhones verkocht in het derde kwartaal. Dat is 16 procent meer dan een jaar geleden.

‘Apple zal in het laatste kwartaal een record boeken’

Volgens analistenbureau KGI zal Apple in het laatste kwartaal van dit jaar een record boeken door  71,5 miljoen iPhones te verkopen. Om nog specifieker te zijn: daarvan zou 41,6 miljoen een iPhone 6 zijn en 15,1 miljoen een iPhone 6 Plus. De 5S zal flink minder worden verkocht: 8,8 miljoen keer. Daarbij zal de gulheid van de kerstman zeker meespelen.

Het laatste record wat betreft de verkoop van iPhones was in het laatste kwartaal van 2013. Toen werden er 51 miljoen iPhones verkocht.

 

 

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones