Het scherm van de iPhone X repareren kost rib uit je lijf

Het scherm van de iPhone X repareren kost rib uit je lijf

De iPhone X kun je vanaf vandaag reserveren via de webshop van de Apple Store. Apple heeft deze gelegenheid aangegrepen om de reparatietarieven van haar nieuwste iPhones bekend te maken. Zit je goed op je stoel? Dan weet je zeker dat je niet achteroverslaat van de hoge reparatie- en vervangingskosten.

Aan een premium toestel hangt een premium prijskaartje. Dat zal je vast niet verbazen. Wist je dat voor een premium smartphone ook de hoofdprijs betaalt om hem te laten repareren? Linksom of rechtsom, Apple weet hoe ze geld uit de zakken van consumenten moet kloppen. Dat blijkt wel als we een blik werpen op de nieuwe reparatietarieven van het Amerikaanse technologiebedrijf.

Zo kost het om je iPhone te laten repareren

De oudere iPhone modellen -dat wil zeggen, de iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c en iPhone SE– zijn het goedkoopst om te laten repareren. Als je het scherm van deze toestellen moet laten vervangen, kost je dat 161,10 euro. Bij de iPhone 6 wordt hiervoor een bedrag van 351,10 euro in rekening gebracht.

Vanaf de iPhone 6 Plus lopen de prijzen in hoog tempo op. Daar kost het vervangen van je scherm 181,10 euro. Voor alle Plus-modellen vanaf de iPhone 6s Plus betaal je hiervoor 201,10 euro. Voor de iPhone 6, iPhone 7 en iPhone 8 betaal je net als bij de iPhone 6 Plus een bedrag van 181,10 euro. Voor de iPhone X betaal je hoofdprijs. Apple rekent maar liefst 321,10 euro voor het vervangen van je scherm. Dat is maar liefst 60 procent duurder dan de iPhone 8 Plus. Het prijsverschil valt te verklaren dat de iPhone X geen gewoon Retina HD-display heeft, maar een OLED-scherm (ook wel Super Retina HD genoemd). Maar dat het zo veel duurder is om dit schermtype te laten vervangen hadden wij niet durven dromen.

Andere beschadigingen dan het scherm worden in een aparte kolom genoemd. Andere reparaties -zoals het vervangen van de batterij of vocht- en waterschade- is een stuk prijziger. Bij de iPhone SE en ouder dan moet je een bedrag van 311,10 euro aftikken. Daarna lopen de bedragen op van 361,10 euro tot 451,10 euro voor de iPhone 8 Plus. Voor dergelijke reparaties bij de iPhone X brengt Apple een bedrag van 611,10 euro in rekening. Voor dat geld heb je ook een gloednieuwe high-end Android-telefoon, zoals de Samsung Galaxy S8. Hieronder vind je de volledige lijst.

iPhone reparatiekosten

Verzekering

Je zou de reparatietarieven van Apple kunnen zien als een waarschuwing: spring voorzichtig met je iPhone om en investeer enkele tientjes in een beschermhoes. Wat Apple waarschijnlijk probeert te bereiken -behalve ons een hartstilstand bezorgen- is dat we AppleCare+ afsluiten als we een nieuwe iPhone kopen. AppleCare+ is een verzekering waarmee je twee jaar gedekt bent tegen allerlei soorten schade. Het is iets anders dan de wettelijke garantieregeling die in het Burgerlijk Wetboek is vastgelegd. Deze beschermt consumenten tegen niet-deugdelijke componenten. Hoeveel je hiervoor kwijt bent voor de AppleCare+ verzekering is afhankelijk van de iPhone die je aanschaft. Voor de iPhone 8 ben je ‘slechts’ 149 euro kwijt. Voor de iPhone X moet je een bedrag van 229 euro op tafel leggen, voor exact dezelfde verzekering.

Er schuilt echter nog een addertje onder het gras. Als je iPhone schade oploopt als gevolg van een ongelukje, dan moet je eerst een eigen risico betalen voordat Apple ook maar één cent vergoed. Mocht je scherm barsten, dan moet je 29 euro betalen aan Apple. Bij overige schade loopt het bedrag op tot 99 euro. In twee jaar tijd mag je maximaal twee keer een beroep doen op het eigen risico. Daarna moet je de reparatie- en vervangingskosten zelf ophoesten.

Is je volgende smartphone een iPhone? Houd er dan rekening mee dat de reparatiekosten behoorlijk in de papieren kunnen lopen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones