HiSense gaat Chinese smartphones verkopen in Nederland

HiSense gaat Chinese smartphones verkopen in Nederland

De Chinese elektronicafabrikant HiSense is momenteel niet actief in Nederland, maar dat gaat niet lang meer duren. Het bedrijf wil later dit jaar verschillende producten in ons land gaan verkopen. Eén van die producten zijn smartphones. Niet zomaar smartphones, chinaphones om precies te zijn.

Dat meldt ANP in een persbericht.

Allereerst kort iets over de geschiedenis van HiSense. Het is een Chinese multinational die in 1969 werd opgericht en tegenwoordig over de hele wereld opereert. Het bedrijf heeft wereldwijd 69.000 medewerkers in dienst en boekte afgelopen jaar een omzet van meer dan 15 miljard euro. HiSense is dan ook één van de grootste spelers ter wereld in de bruin- en witgoedsector. Het bedrijf sponsort onder meer het Red Bull raceteam van Max Verstappen en Daniel Ricciardo in de Formule 1. Volgend jaar is het één van de donateurs van het WK voetbal. HiSense zal in ons land vertegenwoordigd worden door Quantis Electronics, dat verantwoordelijk is voor de import van de producten in ons land.

Volgende maand maakt HiSense haar debuut in ons land. Het eerste product dat het bedrijf in ons land wil introduceren is een Amerikaanse koelkast. ‘Lekker interessant’ hoor ik jullie al denken. Er is meer. In de volgende fase wil het elektronicaconcern haar assortiment in ons land uitbreiden en diversifiëren.  Naast koelkasten wil het bedrijf ook wasmachines, televisies en smartphones gaan verkopen in ons koude kikkerlandje.

Chinese smartphones

Smartphones dus. Helaas kunnen we dus nog niet zeggen welke toestellen het concern naar ons land wil brengen. HiSense is reeds actief in enkele Europese landen: het verkoopt mobiele telefoons in onder meer het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Het gaat met name om goedkope Android-telefoons van om-en-nabij de honderd euro, zoals de HiSense F23.

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat heel veel consumentenelektronica ins ons land uit China komt, maar dat we nauwelijks met chinaphones rondlopen? De populairste toestellen komen van Apple en Samsung, respectievelijk een Amerikaanse en Zuid-Koreaanse smartphonebouwer. Twee Chinese telefoonbedrijven waarvan je de toestellen steeds vaker aantreft in het straatbeeld, zijn Huawei en Honor. Huawei verkoopt telefoons in alle prijsklassen, Honor richt zich voornamelijk op jongeren die een deugdelijke smartphone zoeken maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. Ook Alcatel en Lenovo hebben hun roots in China, maar zijn relatief kleine spelers in Nederland.

Toch zijn er nog veel meer Chinese smartphoneproducenten: denk bijvoorbeeld maar aan Vivo, Oppo, Gionee, Wiko, Xiaomi, OnePlus en Meizu. Als je echter met een telefoon van een van deze fabrikanten wil rondlopen, zul je deze eerst moeten laten invoeren. De prijs die je uiteindelijk betaalt valt een stuk hoger uit dan in de webshop. Dat komt doordat er nog allerlei kosten boven op de winkelprijs komen, zoals verzendkosten, invoerrechten en omzetbelasting. Het voordeel dat je dacht te behalen komt daarmee direct te vervallen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones