HMD Global schrapt 4GB werkgeheugen-versie Nokia 9

HMD Global schrapt 4GB werkgeheugen-versie Nokia 9

De Nokia 9 gaat in twee versies op de markt komen: een met 6 GB aan werkgeheugen, en de ander met 8 GB. De 4 GB versie is hierbij de das omgedaan. Althans, dat blijkt uit een uitgelekte brief van HMD Global, de eigenaar van de Nokia-merknaam, aan de FCC, de Amerikaanse telecomwaakhond.

HMD Global is sinds enkele jaren in het bezit van de Nokia-merknaam en heeft grootse plannen. In een eerder stadium werd al bekend dat HMD van plan is om maar liefst 120 markten tegelijk te gaan bedienen waarbij het direct meerdere toestellen op de markt brengt. Momenteel rolt wereldwijd de Nokia 3 en Nokia 5 uit, de welbekende middenklassers. Uiteraard wenst het Chinese bedrijf ook de kieskeurige consumenten op hun wenken te bedienen en komt daarom met de Nokia 9 op de proppen. Dit is het vermoedelijk vlaggenschip van Nokia, anno 2017. Dit toestel dook al diverse malen op in diverse benchmark tests, telkens met verschillende specificaties. Hierover is vandaag duidelijkheid gekomen.

4GB versie geschrapt

HMD Global testte drie verschillende versies van het toestel uit: een met 4 GB aan werkgeheugen, een met 6 GB en de laatste met respectievelijk 8 GB aan RAM. Volgens een vandaag gelekte brief van HMD aan FCC, blijkt echter dat de 4 GB versie geschrapt gaat worden. FCC is de Amerikaanse telecomwaakhond. De instantie is belast met het keuren van toestellen die nieuw verschijnen op de markt. Fabrikanten, zoals HMD, moeten hun toestellen bij de keuringsinstantie aanleveren waarop zij het toestel onder meer op veiligheid gaan testen. In de brief, die hieronder valt in te zien, valt te lezen dat HMD van plan is om de 4 GB versie definitief te schrappen. Ze verwijzen hierbij naar het toestel door het modelnummer te noemen.

Gigantische specificaties

Dan blijven er dus nog twee versies over met respectievelijk 6 en 8 GB aan werkgeheugen. Dit zijn uitstekende specificaties en bieden meer dan genoeg geheugen om al je apps en games vlekkeloos naast elkaar te kunnen draaien. De verwachting is hierbij dat de 8 GB-versie bestemd is voor de Aziatische markt. De Aziaten zijn immers meer gefocust op hoogwaardige specificaties dan bijvoorbeeld Europeanen of Amerikanen. De Nokia 9 dook overigens voor ongeveer een maand geleden al op tijdens een presentatie in Parijs. Helaas was het toestel hierbij wel gehuld in een beschermhoes. Er wordt verwacht dat het toestel een 5.3 inch QHD-display krijgt aangedreven door een Snapdragon 835 chipset. Aan de achterzijde bevindt zich een dual-camera opstelling.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones