HMD introduceert nieuwe Nokia 130 en 105

HMD introduceert nieuwe Nokia 130 en 105

HMD Global heeft twee Nokia klassiekers van weleer een update gegeven. Maak kennis met de Nokia 130 en Nokia 105 anno 2017.  Wat er precies is veranderd lees je in dit artikel.

HMD Global zet de lijn van afgelopen maanden voort. Het bedrijf introduceerde de afgelopen tijd diverse nieuwe Nokia toestellen, waaronder de Nokia 5 en 6. Deze toestellen vallen te classificeren als middenklassers, met een prijskaartje van tussen de 200 en 249 euro. HMD denkt echter ook aan mensen met een kleinere portemonnee en introduceert vandaag twee nieuwe budget telefoons: de Nokia 130 en Nokia 105. Nu hoor ik je denken: “Maar die telefoons bestaan toch al?”. Dat klopt. Het Chinese bedrijf heeft de twee toestellen geüpdatet en voorzien van enkele nieuwe functies en specificaties. Zowel de Nokia 130 als Nokia 105 werden namelijk voor het eerst zo’n vijf jaar geleden geïntroduceerd.

Wat is er veranderd?

De Nokia 130 en Nokia 105 zijn zogenaamde ‘dumb phones’ of feature-phones. Deze toestellen zijn minder geavanceerd als de hedendaagse smartphones zoals de Samsung Galaxy S8. Voor veel mensen is een eenvoudige telefoon echter simpelweg toereikend. Als je enkel hoeft te bellen en sms’en is een klassieke Nokia een prima keuze. Ook zijn dumbphones nog steeds onwijs populair in armere gebieden van de wereld, zoals centraal Afrika en delen van Azië. Voor deze mensen heeft HMD deze toestellen gemaakt. Beide Nokia-klassiekers zijn ditmaal geïntroduceerd met een kleurenbeeldscherm en LED-zaklamp.

Over de Nokia 105

De Nokia 105 is lekker retro en is vervaardigd uit polycarbonaat behuizing. Hierdoor is hij bestand tegen een stootje. Het scherm heeft een grootte van 1.4 inch en is in staat om kleuren te tonen. Verder heb je 4 MB interne opslag, waar je zo’n 2000 contacten mee kunt opslaan. Verder heeft het toestel genoeg geheugen om tot 500 sms’jes op te slaan. Uiteraard beschikt het toestel ook over FM-radio en kun je er onder meer het vooraf geïnstalleerde Snake mee spelen. Het toestel kan tot twee simkaarten huisvesten en is verkrijgbaar in de kleuren wit, blauw en zwart. De adviesprijs ligt rond de 15 dollar. Of het toestel naar Nederland komt, is nog niet bekend.

De Nokia 105

 

Over de Nokia 130

De Nokia 130 is luxer uitgerust dan de Nokia 105. Het toestel huisvest een 1.8 inch beeldscherm met kleurenondersteuning. Het toestel heeft dubbel zoveel interne opslag als diens broertje en kan dus zo’n 2000 contacten opslaan. De accu van het apparaat heeft een capaciteit van 1020 mAh en gaat tot 11.5 uur mee wanneer je het scherm aan hebt staan. Tevens beschikt de Nokia 130 over een camera. De gemaakte foto’s kun je delen middels Bluetooth. Ook kun je FM-radio luisteren middels de ontvanger. Tot slot biedt dit toestel ook de mogelijkheid om meer geheugen te krijgen door een micro-SD kaart te plaatsen. Het toestel is beschikbaar in de kleuren grijs, rood en zwart en krijgt een adviesprijs van rond de 21 dollar. Of hij naar Nederland komt, is eveneens niet bekend.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones