HMD onthult nieuwe Nokia 3310 met 3G

HMD onthult nieuwe Nokia 3310 met 3G

HMD Global heeft een nieuwe uitvoering van de Nokia 3310 gepresenteerd: de Nokia 3310 3G. In tegenstelling tot zijn voorganger kun je met deze mobiel wel op internet. Weten wanneer je deze klassieker in huis kunt halen? Lees dan snel verder.

Eerder dit jaar lanceerden Nokia en HMD Global al de Nokia 3310. Dit was echter een feature phone: een mobiele telefoon waar je mee kunt bellen en sms’en, en meer niet. Mobiel internetten, appen of reageren op social media was niet mogelijk, omdat hij enkel GPRS en EDGE ondersteunt. In ons land wordt mobiel internet alleen via 3G en 4G aangeboden, GPRS en EDGE zijn de voorlopers van deze technieken.

Nokia-liefhebbers denken nog altijd vol weemoed terug aan deze klassieker. Ze waren dan ook blij dat Nokia en HMD Global hadden besloten om hem een nieuw jasje aan te meten en hem opnieuw op de markt te brengen. Waar ze minder happy mee waren was het feit dat je er niet mee op internet kon. De Finnen hebben naar deze feedback geluisterd en een nieuwe variant op de Nokia 3310 gelanceerd: de Nokia 3310 3G.

Chief Product Officer (CPO) Juho Sarvikas van HMD Global kondigt het toestel via zijn Twitter account aan.

In het bijgaande persbericht verklaart de topman dat de Nokia 3310 een internationaal cultureel fenomeen is. “In een wereld die gedomineerd wordt door smartphones, wordt de verbeelding van mensen vastgehouden door een mix van nostalgie en schoonheid. Onze fans over de hele wereld vroegen of deze klassieker met 3G ondersteuning uitgebracht kon worden. Nou liefhebbers, jullie vragen en wij hebben geluisterd”, aldus Sarvikas.

Specificaties Nokia 3310 3G

Qua specificaties zijn de verschillende tussen beide Nokia-telefoons niet levensgroot. Het toestel heeft nog altijd een 2,4 inch groot LCD-scherm met QVGA-resolutie van 320 bij 240 pixels. De opslagcapaciteit is verviervoudigd. Dat klinkt indrukwekkend, maar betekent dat je nu 64 MB in plaats van 16 MB tot je beschikking hebt. Je leest het goed, MB, niet GB. Als je echt van plan bent om er muziek op te zetten en foto’s te schieten, dan is een microSD-kaart geen overbodige luxe. De maximale opslagcapaciteit bedraagt 32 GB.

De camera heeft altijd nog maar een resolutie van een schamele 2 megapixels. Daarnaast vinden we een LED-flitser. Ga er maar niet van uit dat deze je foto’s kan redden. Zoals gezegd is de grootste verandering de toevoeging van 3G. Daarmee kun je op internet surfen. Als je goed naar de productfoto’s kijkt, zie je een icoontje voor Facebook en Twitter. De kans dat je andere apps kunt downloaden en installeren is klein: de Google Play Store is immers nergens te vinden. Dat komt omdat het toestel niet met Android wordt geleverd, maar een onbekend besturingssysteem. Dit is vermoedelijk de Nokia Series 30+, maar dat wordt niet bevestigd door HMD Global.

Nokia 3310 3G

Tevens beschikt de Nokia 3310 3G over FM-radio, een ingebouwde MP3-speler, hoofdtelefoonaansluiting, microUSB poort en Bluetooth 2.1. Daarmee kun je hem met draadloze speakers verbinden, als ze deze verouderde Bluetooth-standaard tenminste ondersteunen. De accucapaciteit bedraagt 1200 mAh. Deze kan naar eigen zeggen tot wel 27 dagen op stand-by staan. Ook kun je er maar liefst 40 uur mee luisteren naar je favoriete muziek. Kortom, je krijgt dezelfde excellente batterijduur als vroeger. Het spelletje Snake is uiteraard ook weer aanwezig. Tot slot hebben Nokia en HMD Global nieuwe opties toegevoegd om icoontjes te rangschikken en je eigen favoriete achtergrondkleur te kiezen als je door de icoontjes bladert.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia 3310 3G ligt vanaf half oktober in de winkels. Hij krijgt een adviesprijs van 69 euro. Daarmee is hij een tientje duurder dan zijn voorloper. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren Azure, Yellow, Warm Red en Charcoal.

 

Benieuwd waarom je deze telefoon zou moeten kopen? Lees dan ons omslagartikel ‘6 redenen om de Nokia 3310 wel/niet te kopen’.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones