Hoe werkt de Samsung DeX? Dé smartphone desktopervaring.

Hoe werkt de Samsung DeX? Dé smartphone desktopervaring.

De Samsung Galaxy S8 overbrugt de ‘Grand Canyon’ tussen een desktop en een smartphone. Dat doet het prachtige vlaggenschip met de Samsung DeX. Een vergelijkbaar systeem als het Continuum van Windows maar dan voor Android. Hoe werkt het en waarom kies je voor de DeX boven een Desktop.

Samen met de onthulling van de Galaxy S8 vlaggenschepen onthulde de Koreaanse Technologie reus een paar gerelateerde accessoires. Een van de grote Android vernieuwingen is natuurlijk het Samsung DeX dockingstation. De DeX tovert je Galaxy vlaggenschip in een handomdraai om tot een volwaardig werkstation met een muis en monitor. Wordt dit het nieuwe werken voor de ZZP-er? Kiezen banken straks voor DeX-werkplekken in combinatie met de ultra veilige Samsung Galaxy S8?

Samsung DeX Galaxy S8

Samsung DeX vervangt desktop

Je kunt al super veel op je smartphone. Maar een paar uur werken is toch echt uit den boze. Smartphones worden dan wel steeds groter, maar je gaat er echt niet een uur of twee mee werk. Samsung gelooft dat de rekenkracht en capaciteiten van zijn Galaxy S8 vlaggenschepen meer dan volstaan als werkstation. Dankzij de Samsung DeX heb je nu ook helemaal geen computer nodig. Je kunt gerust dat oude bakbeest bij het oud vuil gooien. Bewaar dan wel het beeldscherm, je muis en het toetsenbord. Trouwens, mocht je bij de rechtbank, een bank of de AIVD werken, dan is het ook raadzaam om je harde schijf dubbel en dwars te formatteren.

Maar waarom kan de desktop overboord? Om verschillende redenen. Mocht je op het punt staan om een nieuwe computer te kopen, dan is de Samsung DeX echt interessant. Je draagt je smartphone altijd bij je en met de DeX vervang je eenvoudig je desktop. De muis, beeldscherm en toetsenbord laat je gewoon liggen. Ook zakelijk is het interessant om gebruik te maken van de Galaxy S8 in combinatie met de DeX. Aangezien je toch mobiel bereikbaar moet zijn en met de Galaxy S8 je bestanden veilig achter ‘iris-slot en vingerafdruk-grendel’ zitten. De Samsung oplossing is daarom ideaal voor vertrouwelijke informatie.

Hoe werkt de Samsung DeX

Hoe kun je überhaupt uren naar zo’n klein schermpje kijken en werken? Niet, en daarom koppel je de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus eenvoudig in de DeX. Het DeX station werkt super eenvoudig. Achterin het dockingstation zitten namelijk verschillende aansluitingen. Een aansluiting voor een monitor via een HDMI-kabel, Ethernet aansluiting, twee USB 2.0 aansluitingen en een USB 3.0 aansluiting. Je sluit je muis, beeldscherm en toetsenbord dus eenvoudig aan op de Samsung DeX. Het is zelfs mogelijk om je DeX direct te koppelen aan het internet.

Hoe werk je via Samsung DeX? Koppel super eenvoudig jouw Galaxy S8 of je Galaxy S8+ in het dockingstation. Na enkele secondes zie je het beeldscherm opstarten en kun je aan de slag. Je hoeft in de toekomst nooit meer een lomp grote computer in je werkkamer te hebben. Bedrijven kunnen hun werkplekken uit rusten met een Samsung DeX en gebruik maken van de Samsung Galaxy S8. De snelheid waarmee je kunt werken via DeX is meer dan prima en multi-tasken met meerdere schermen is geen enkel probleem.

Kun je met Microsoft Office werken op de DeX?

Werken staat tegenwoordig bijna synoniem voor het werken met Microsoft Office programma’s uit het Office pakket. Uiteraard heeft Samsung ervoor gezorgd, dat de Samsung DeX compatible is met programma’s van Microsoft en Adobe. In het persbericht van de Zuid-Koreaanse fabrikant meldt Samsung dat de DeX onder andere Microsoft Office en apps zoals Lightroom en Adobe Acrobat Reader ondersteund.

Nieuwsgierig geworden naar de Samsung DeX? Engadget heeft het apparaat volledig getest en hier zie je de resultaten.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones