Eerste foto’s hoes iPhone 7 Plus opgedoken

iPhone 7 Plus beschermhoes

Er zijn vandaag foto’s van hoesjes opgedoken waarvan de maker claimt dat ze voor de iPhone 7 Plus bedoeld zijn. Op de beschermhoezen zijn gemaakt op basis van geruchten of dat Apple de fabrikant mogelijk een dummymodel van de nog te verschijnen iPhones heeft opgestuurd, is onduidelijk. De plaatjes geven enkele interessante details prijs.

Dubbele camera

Het eerste dat onmiddellijk opvalt zijn de inkepingen aan de achterkant. Zo is duidelijk te zien dat de iPhone 7 Plus een dubbele camera krijgt. Dit gerucht gaat al een tijdje de ronde en wordt door de foto’s bevestigd. Ook zou de camera voorzien zijn van optische beeldstabilisatie (OIS)

Huawei was met de Huawei P9 een van de eerste fabrikanten die een high-end smartphone lanceerde met een dual-camera systeem. Dit jaar hebben we meerdere mobiele telefoons met deze feature voorbij zien komen, waaronder de LG G5 en Honor V8.

Ook zien we een grote cirkel op de achterzijde ter hoogte van het Apple logo. Normaliter zijn inkepingen functioneel, maar daar lijkt hier geen sprake van te zijn. Het enige doel dat het gat dient is het tonen van het logo van de fabrikant.

Smart Connector

Helemaal onderin zien we nog een laatste inkeping. Hier komt volgens de maker de Smart Connector te zitten. De Smart Connector is een draadloze verbindingstechniek waarmee het mogelijk is om randapparatuur zoals een toetsenbord aan te sluiten, of het toestel draadloos op te laden. Deze verbinding is momenteel alleen te vinden bij de iPad Pro (12.9) en iPad Pro (9.7). De iPhone 7 Plus zou de eerste iPhone zijn met Smart Connector.

De berichten over wel of geen Smart Connector zijn tegenstrijdig. Een Japanse blog beweerde onlangs dat het een broodje-aapverhaal is. Anderen zeggen daarentegen van bronnen uit de productieketen te hebben begrepen dat Apple wel degelijk een Smart Connector toevoegt aan zijn nieuwste vlaggenschip.

Speakers en koptelefoonaansluiting

Tot slot zien we in het boven- en onderaanzicht dat de iPhone 7 Plus alleen aan de onderkant speakers krijgt. Eerdere geruchten suggereerden dat het toestel maar liefst vier speakers zou krijgen: twee aan de onderkant en twee aan de bovenzijde. Daar is op de foto’s niets van terug te zien.

Hetzelfde geldt voor de aansluiting voor de headset. Bij de iPhone 6S en iPhone 6S Plus vinden we die aan de onderkant, links van de lightning connector. Op de foto’s van de vermeende beschermhoes van de iPhone 7 Plus is deze in geen velden of wegen te bekennen.

Aangezien onduidelijk is hoe deze hoes tot stand is gekomen, nemen we het je niet kwalijk als je verhaal met een korreltje zout neemt. Het feit dat we op nogal wat tegenstrijdigheden stuiten is des te meer reden om niet allemaal te serieus te nemen.

Specificaties iPhone 7 Plus

Over de specificaties van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben wij van Telefoonabonnement.nl al het nodige geschreven. In ons artikel ‘iPhone 7: de laatste geruchten op een rij’ hebben wij alle verhalen voor je onder elkaar gezet.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones